Κινητοποίηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έξω από το στρατόπεδο «Γιαννούλη»

Παρέμβαση έξω από το στρατόπεδο «Γιαννούλη» στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα μέλη των οργανώσεων Έβρου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας σε αυτόν.

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα όπως  «ΗΠΑ και Ρωσία τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν»,  «Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών» και «έξω από του ΝΑΤΟ τα σφαγεία, κανένας φαντάρος στην Ουκρανία», ενώ γράφτηκε με σπρέι το σύνθημα «NATO Killers go home».

Επίσης, με ντουντούκα εκφράστηκε η αλληλεγγύη στους φαντάρους, και η θέση του Κόμματος να μην υπάρξει καμία συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. «Δεν πρέπει να πολεμήσουμε για τα συμφέροντα των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας που αποφάσισαν στο έδαφος της Ουκρανίας να λύσουν τους λογαριασμούς τους. Σήμερα, είναι πιο κοντά από όσο ποτέ ο κίνδυνος της εμπλοκής και της πόλης μας σ’ αυτούς τους ανταγωνισμούς» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο μήνυμα προς τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και τους φαντάρους στο στρατόπεδο «Γιαννούλη».

Θυμίζουμε πως το συγκεκριμένο στρατόπεδο έχει επιλεχθεί από τον Αμερικανικό στρατό προκειμένου να εγκατασταθεί σε αυτό μόνιμη δύναμη περίπου 300-400 Αμερικανών στρατιωτικών για την εφοδιαστική υποστήριξη των επιχειρήσεων και των ασκήσεων των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών που διεκπεραιώνονται μέσω του λιμανιού και του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης στις «πρόβες πολέμου» που συνεχίζονται.

Στο πλαίσιο μιας τέτοιας άσκησης, της «Atlantic Resolve 2022» έδεσε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το βρετανικό οχηματαγωγό «Hartland Point», ενώ σήμερα το βράδυ αναμένεται η άφιξη του γιγάντιου «Liberty Passion» και στις 31 Μάρτη του επίσης αμερικανικού  «Liberty King». Και τα δύο θα ξεφορτώσουν στο ακριτικό λιμάνι τεθωρακισμένα και άλλα οχήματα μάχης του Αμερικανικού στρατού που θα προωθηθούν στη συνέχεια προς Ρουμανία και Πολωνία.

Δείτε ακόμα...