ΚΚΕ: Άμεση απομάκρυνση των προϊόντων αμίαντου από το 303 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης στη Λάρισα

Βουλή ΚΚΕ
Πηγή : Eurokinissi

Σε ερώτηση, προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας σχετικά με την απομάκρυνση των προϊόντων αμίαντου από το 303 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης στη Λάρισα, βουλευτές του ΚΚΕ σημειώνουν:

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει καταθέσει τις ερωτήσεις 1118/07-10-2019, 1256/15-10-2019, 3745/04-02-2020 και την 5803/14-04-2020 σχετικά με την απομάκρυνση αμίαντου από στρατόπεδα, πολεμικά πλοία, καθώς και για το 303 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης στη Λάρισα.

Το ΚΚΕ τόνισε την επικινδυνότητα και τις συνέπειες από τις εισπνεόμενες ίνες αμιάντου, καθώς και ότι σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο έχει απαγορευτεί η εμπορία και η χρήση προϊόντων αμίαντου από 01-01-2005.

Η κυβέρνηση αντί να πάρει άμεσα μέτρα και να απομακρύνει τώρα τον αμίαντο από τα στρατόπεδα και τα πλοία, απάντησε με το γνωστό γενικόλογο τρόπο, ότι ο αμίαντος θα απομακρυνθεί όταν θα εξασφαλιστεί η ανάλογη χρηματοδότηση και εφόσον υπάρξει ανάλογο πρόγραμμα μέσω του Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ). Μπορεί η κυβέρνηση να δαπανά αρκετά δισεκατομμύρια για τις ανάγκες των αμερικανονατοϊκών, για συμμετοχή σε πολεμικές αποστολές και τη λειτουργία των βάσεων,  αλλά όταν πρόκειται για την υγεία των εργαζομένων και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Οι εργαζόμενοι με πρόσφατη ανακοίνωσή τους διαμαρτύρονται διότι αρκετά χρόνια ακούν από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, τις ίδιες υποσχέσεις και δικαιολογίες, διακινδυνεύοντας την υγεία τους στο 303 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης στη Λάρισα. Απαιτούν ο αμίαντος να απομακρυνθεί από το χώρο εργασίας άμεσα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την εξεύρεση κονδυλίων για την άμεση απομάκρυνση του αμίαντου από στρατόπεδα, πλοία και από το 303 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης στη Λάρισα;

Δείτε ακόμα...