Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΕΘΑ – ΓΕΣ ν. Λάρισας: “Ο αμίαντος πρέπει να φύγει από τους χώρους εργασίας”

1η Στρατιά-Λάρισα
Πηγή: Eurokinissi

Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΕΘΑ – ΓΕΣ ν. Λάρισας αναφέρεται στο ζήτημα της απομάκρυνσης του αμίαντου από τις εγκαταστάσεις του 303 ΠΕΒ της Λάρισας.

Υπενθυμίζουμε πως για το θέμα αυτό έχει γίνει λόγος και από το ΚΚΕ, που με ερώτησή του στη Βουλή έχει θέσει το ζήτημα. Όσο και από την ΠΟΕΣ.

Παρακάτω η ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Με αφορμή την προκλητική αλλά συγχρόνως απογοητευτική απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλου, σχετικά με το αίτημα του Σωματείου μας για άμεση απομάκρυνση όλων των αμιαντοσκεπών του 303 ΠΕΒ (μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ), τονίζονται τα ακόλουθα:

Πάλι λόγια και υποσχέσεις λάβαμε, από ακόμα έναν Υπουργό και για ακόμα μια φορά, για το σοβαρό θέμα του αμιάντου που επιβαρύνει την υγεία των εργαζομένων στο 303 ΠΕΒ. Μας λέει, λοιπόν, ο κ. Υπουργός ότι :

«Αναφορικά με το 303 ΠΕΒ, η αντικατάσταση των προϊόντων αμιάντου με αβλαβή υλικά στις εγκαταστάσεις του Εργοστασίου, περιλαμβάνεται στην υφιστάμενη ως άνω μελέτη δημοπράτησης του ΓΕΣ, προϋπολογισμού 6.929.789€ που αφορά στις οργανικές Μονάδες της ΑΣΔΥΣ, η οποία όμως θα υλοποιηθεί σε περίπτωση εξασφάλισης ανάλογης χρηματοδότησης σε δεύτερο χρόνο και εφόσον υπάρξει ανάλογο πρόγραμμα.».

Δηλαδή, συνεχίζει τα όσα μας έλεγαν τόσα χρόνια οι προκάτοχοί του και μάλιστα μας γνωρίζει με προκλητικότατο τρόπο, ότι μπορεί και να μην επιλυθεί ποτέ το πρόβλημά μας.

Αλήθεια κ. Υπουργέ, γιατί εμείς δε ̈ χωρέσαμε ̈ στο συγκεκριμένο πρόγραμμα;

Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο, χορτάσαμε από παχιά λόγια και ωραίες υποσχέσεις. Είναι καιρός κάποιοι να μάθουν να ασχολούνται με την ουσία των πραγμάτων και όχι να παίζουν με την Υγεία των εργαζομένων.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Άμυνας και ειδικότερα εμείς στα Εργοστάσια, βιώνουμε στο πετσί μας :

1. Τα ελλειπή μέτρα προστασίας που παρέχονται με το σταγονόμετρο.

2. Τις συνεχείς και απαράδεκτες Μνημονιακές μειώσεις των λειτουργικών δαπανών του Υπουργείου μας, με αποτέλεσμα να στερούμαστε ακόμα και την θέρμανση και να δουλεύουμε σε συνθήκες ψύχους τον χειμώνα.

3. Τις απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις, στις οποίες όταν βρέχει κρατάμε ομπρέλες εντός των κτιρίων.

4. Τον απαγορευμένο, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αμίαντο πάνω από τα κεφάλια μας.

Κύριε Υπουργέ,

Όπως βλέπετε δεν είναι όλα ρόδινα, όπως ίσως κάποιοι τα παρουσιάζουν.

Καλούμε εσάς και όλες τις πολιτικές δυνάμεις του Ν. Λάρισας, να επισκεφθείτε το Εργοστάσιο, μήπως και αντιληφθείτε το μέγεθος του προβλήματος.

Ο αμίαντος πρέπει να φύγει από τους χώρους εργασίας και έπειτα από διάφορες έρευνες που έχουν γίνει, ίσως είμαστε η μόνη χώρα που δεν το έχει κάνει.

Να θυμάστε ότι οι εργαζόμενοι του 303 ΠΕΒ, έχουν και λόγο και άποψη και μνήμη την οποία θα εκφράσουν την κατάλληλη στιγμή».

Δείτε ακόμα...