ΚΚΕ: Ερώτηση για τα μέτρα προστασίας στο 518 Μ/Κ ΤΠ στο Νευροκόπι

"Σκηνάκια", απο χειμερινή εκπαίδευση ΣΜΥ
Φώτο Αρχείου / “Σκηνάκια”, από χειμερινή εκπαίδευση ΣΜΥ / Πηγή: Eurokinissi

Ερώτηση προς τον Υπ. Άμυνας με θέμα τα μέτρα προστασίας των στρατευμένων και του μόνιμου προσωπικού στο 518 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού στο Νευροκόπι Δράμας, κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΚΚΕ, Ν. Παπαναστάσης, Θ. Παφίλης και Λ. Στολτίδης.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, στρατιώτες της μονάδας, με επιστολή τους, διαμαρτύρονται ότι «συνωστίζονται πολλά άτομα στους θαλάμους και μετά από διαμαρτυρίες, τους παρέχονται μέσα ατομικής προστασίας με το σταγονόμετρο».

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:

Θέμα: Μέτρα προστασίας από την πανδημία, των στρατευμένων και του μόνιμου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, στο 518 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού, στο Νευροκόπι Δράμας.

Από το Νευροκόπι της Δράμας, στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους, με επιστολή τους διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που επικρατούν στο στρατόπεδο, καθώς και για την έλλειψη μέτρων και μέσων προστασίας, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. 

Στην επιστολή τους τονίζουν ότι συνωστίζονται πολλά άτομα στους θαλάμους και μετά από διαμαρτυρίες, τους παρέχονται μέσα ατομικής προστασίας με το σταγονόμετρο. Ακόμη αναφέρουν ότι υπάρχει έλλειψη σε γάντια για την καθαριότητα και ότι η χλωρίνη δίνεται και αυτή με το σταγονόμετρο. Στο κουρείο της μονάδας υπάρχει μια μηχανή για περίπου 100 άτομα.

Επίσης διαμαρτύρονται γιατί το Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΣΠΕΝ), πραγματοποίησε πρόσφατα άσκηση με «σκηνάκια» των δύο ατόμων, χωρίς, στοιχειωδώς, να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, για την αποφυγή συγχρωτισμού.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

  • Να εφοδιαστεί το 518 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού, στο Νευροκόπι Δράμας, με τα απαραίτητα υλικά και μέσα προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας;
  • Να παρθούν όλα τα μέτρα για την αποφυγή του συγχρωτισμού στη μονάδα;

Δείτε ακόμα...