ΚΚΕ: Ερώτηση για την αποζημίωση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Στελέχη Ένοπλων Δυνάμεων - Στρατιώτες σε «σκηνάκια»
Φώτο Αρχείου / Πηγή: EUROKINISSI

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης κατέθεσαν Ερώτηση προς τον Υπουργό Άμυνας. Όπως αναφέρουν δεν έχει καταβληθεί ακόμα αποζημίωση στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για τα έξοδα κίνησης λόγω ανάκλησης των αδειών τους. Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα είχε αναδείξει η ΠΟΕΣ.

Ακολουθεί ολόκληρη η Ερώτηση:

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Αποζημίωση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Σύμφωνα με έγγραφα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΗΜ.) και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), επισημαίνεται ότι αν και διανύεται ο δεύτερος μήνας από την εξαγγελία, δια κοινοποίησης εγγράφου, που προέβλεπε την καταβολή αποζημίωσης για τα έξοδα κίνησης για την επιστροφή από τον τόπο άδειας, λόγω ανάκλησης των αδειών τους στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων διαπιστώνουν, ότι δεν έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς τους χρήματα που ήδη έχουν καταβάλλει και πολύ περισσότερο ουδεμία υπηρεσιακή ενημέρωση έχουν επί αυτού.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την άμεση καταβολή οδοιπορικών εξόδων και αποζημιώσεων μετακίνησης, λόγω ανάκλησης αδειών στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων;

Δείτε ακόμα...