ΚΚΕ: Ερώτηση για την έλλειψη προστασίας του ανθρώπινου δυναμικού του ΠΝ στην περιοχή Σκαραμαγκά – Αμφιάλης

Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή με θέμα τις σοβαρές ελλείψεις σε μέσα και υλικά προστασίας στις υπηρεσίες και τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή Σκαραμαγκά – Αμφιάλης. Η ερώτηση έγινε προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας από τους βουλευτές Παπαναστάση Νίκο, Μανωλάκου Διαμάντω και Παφίλη Θανάση.

Αναλυτικά η ερώτηση που κατατέθηκε :

Ναύτες που υπηρετούν τη θητεία τους στο Πολεμικό Ναυτικό στην περιοχή Σκαραμαγκά – Αμφιάλης, καταγγέλλουν με επιστολή τους, ότι στους κοινόχρηστους χώρους των εγκαταστάσεων υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε μέσα και υλικά προστασίας, για τους στρατευμένους και το μόνιμο προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού.

Επίσης επισημαίνεται ότι στελέχη της διοίκησης παρότρυναν τους στρατευμένους, να προμηθευτούν γάντια μόνοι τους διότι είναι λίγα.

Ακόμη στην επιστολή τονίζεται ότι τα μέτρα για την αποφυγή συγχρωτισμού δεν τηρούνται.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με την ερώτηση 5061/20-03-2020 ζήτησε από την κυβέρνηση να λάβει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού όπως:

  • Να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων και των υποβρυχίων.
  • Να τους χορηγηθούν σε επαρκή ποσότητα είδη καθαριότητας και ατομικών αντισηπτικών υλικών.
  • Άμεσα απολύμανση των εγκαταστάσεων, των κοινόχρηστων χώρων και των πλοίων.
  • Να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για τον καθαρισμό και απολύμανση των δικτύων αερισμού τους.
  • Να παρθούν μέτρα για τους αναγκαίους ιατρικούς ελέγχους.

Επιπρόσθετα είναι αναγκαίο να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα από την κυβέρνηση για τα εν πλω μικρά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, σχετικά με την ιατρική φροντίδα και την υποστήριξη του προσωπικού τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, 

1.    Τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες ποσότητες υλικών και μέσων προστασίας του μόνιμου προσωπικού και των στρατευμένων στις υπηρεσίες ξηράς του Πολεμικού Ναυτικού και να τηρούνται οι κανόνες αποφυγής συγχρωτισμού τους; 

2.    Τι πρόσθετα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων; 

Δείτε ακόμα...