ΚΚΕ: Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τα προβλήματα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας

Βιομηχανική Ζώνη Ελευσίνας
Φώτο Αρχείου / Βιομηχανική Ζώνη Ελευσίνας / Πηγή: Eurokinissi

Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με θέμα τα προβλήματα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας.

Αναλυτικά:

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Αττικής – Πειραιά & Νήσων εδώ και δύο χρόνια, στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας σημειώνονται συνεχείς αποσπάσεις και διαθέσεις προσωπικού προς άλλες υπηρεσίες.

Ωστόσο όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας, ασκεί καθήκοντα αστυνόμευσης σε χερσαία ζώνη στα τέσσερα λιμάνια του Ασπρόπυργου, της Ελευσίνας, Νέας Περάμου, Πάχης Μεγάρων, όπου συμπεριλαμβάνονται και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Επίσης ελέγχει βιομηχανικές εγκαταστάσεις όπως πετρελαιοειδών, χαλυβουργιών, τσιμέντο – βιομηχανιών, ναυπηγεία, οστρακοκαλλιέργειες, ιχθυοκαλλιέργειες, αλιείας, πολλά ναυάγια και επιβλαβή πλοία που χρήζουν ενεργειών ανέλκυσης και απομάκρυνσης. Στην περιοχή συμβαίνουν πολύ συχνά συμβάντα ρύπανσης λόγω των βιομηχανιών.

Επιπροσθέτως στην περιοχή υπάρχει το μοναδικό στην Ελλάδα αγκυροβόλιο παροπλισμένων πλοίων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων;

Οι Βουλευτές
Γκιόκας Γιάννης
Παπαναστάσης Νίκος
Παφίλης Θανάσης

Δείτε ακόμα...