ΚΚΕ: Για τη χορήγηση αδειών σε ναύτες της παραμεθορίου

Ναύτες στις Βάρκες του ΚΕ Πόρος
(Φωτό αρχείου) Ναύτες στις Βάρκες του ΚΕ Πόρος

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με «Ερώτηση» προς τον Υπουργό Άμυνας ζητά τη χορήγηση αδειών σε ναύτες που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία σε νησιά της παραμεθορίου.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Χορήγηση αδειών σε ναύτες που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία σε νησιά της παραμεθορίου.

    Ναύτες που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία σε νησιά της παραμεθορίου, με επιστολή τους διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι δεν έχουν πάρει ακόμη τις άδειες τους, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε καραντίνα από μέσα Μάρτη.

    Επισημαίνουν το γεγονός ότι από τις 5 Μαΐου, μετά από διαταγή του ΓΕΣ, οι φαντάροι στην παραμεθόριο, άρχισαν να παίρνουν άδειες.

    Από στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, ενημερώθηκαν ότι δεν είχε έρθει σχετική διαταγή από το ΓΕΝ, για τη χορήγηση αδειών στους ναύτες στην παραμεθόριο.

    Στη συνέχεια στις 15 Μαΐου το ΓΕΝ έστειλε διαταγή για τη μετακίνηση ναυτών, στη ηπειρωτική χώρα και στην Κρήτη, χωρίς να υπάρχει μέριμνα για τους ναύτες που υπηρετούν τη θητεία τους σε νησιά της παραμεθορίου.

    Κλείνοντας την επιστολή τους διαμαρτύρονται για τις διακρίσεις χορήγησης αδειών, με διαφορετική αντιμετώπιση των σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές και των φαντάρων, σε σχέση με τους ναύτες της παραμεθορίου. Επίσης εκφράζουν την ανησυχία τους ότι δε θα μπορέσουν να πάρουν όλη την άδεια που δικαιούνται, με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός ναυτών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός 

  1. Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για τη χορήγηση αδειών στους ναύτες μετά τη λήξη της καραντίνας;
  2. Σκοπεύει η κυβέρνηση να χορηγήσει στους ναύτες ολόκληρη την άδεια που δικαιούνται κατά τη διάρκεια της θητείας τους;

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

Δείτε ακόμα...