ΚΚΕ: Να εξασφαλιστούν άμεσα με ευθύνη του κράτους ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης

Μετανάστες διασώθηκαν στην Παλαιοχώρα Χανίων μετά από την μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ βρισκόταν 18 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης - 22/11/22
Μετανάστες διασώθηκαν στην Παλαιοχώρα Χανίων μετά από την μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ βρισκόταν 18 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης – 22/11/22 – Πηγή: Flashnews.gr

Να εξασφαλιστούν άμεσα με ευθύνη του κράτους ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης ζητά η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ σε ανακοίνωση για την διάσωση εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών από ακυβέρνητο πλοίο στην θαλάσσια περιοχή στην Παλαιόχωρα.

Αναφέρει:

«Το περιστατικό με το ακυβέρνητο πλοίο που μετέφερε πάνω από 430 μετανάστες ανάμεσα τους δεκάδες γυναίκες και παιδιά είναι ένα ακόμα περιστατικό που αναδεικνύει την βαρβαρότητα αυτού του συστήματος, που οδηγεί χιλιάδες ξεριζωμένους να ψάχνουν να βρουν μια καλύτερη ζωή μακριά από την φτώχεια και τις συνέπειες του πολέμου που έχουν ξεσπάσει στις γειτονικές χώρες.

Από την πρώτη στιγμή στην περιοχή παρευρέθηκαν Δημοτικοί σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, ενώ παρέμβαση στον υπουργό Μετανάστευσης έκανε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, μεταφέροντας το αίτημα να εξασφαλιστούν άμεσα με ευθύνη του κράτους ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, σε ασφαλής και κατάλληλους χώρους.

Το ΚΚΕ χαιρετίζει την αντίδραση δεκάδων κατοίκων της Παλαιόχωρας, που όπως και σε προηγούμενα περιστατικά βοήθησαν με κάθε τρόπο τους πρόσφυγες που είχαν φτάσει στην περιοχή. Παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες των κατοίκων και του Δημοτικού Συμβουλίου, υπάρχει η αναγκαιότητα το κράτος να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί.

Άμεσα να εξασφαλιστούν:

  • Η φιλοξενία των προσφύγων με ευθύνη του κράτους σε κατάλληλους χώρους και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.
  • Ιατρική παρακολούθηση από ιατρικό προσωπικό, επαναλαμβανόμενα test Covid-19 και μέτρα φροντίδας ιδιαίτερα για τα παιδιά.
  • Εξασφάλιση με ευθύνη του κράτους της τροφοδοσίας και όλων των αναγκαίων υλικών για όσο καιρό παραμείνουν στην περιοχή.

Το περιστατικό στην Παλαιόχωρα, είναι ένα ακόμα περιστατικό που συμβαίνει στο νησί μας και επιβεβαιώνει ακόμα μία φορά την ανάγκη να καταργηθούν εδώ και τώρα ο Κανονισμός του Δουβλίνου, η Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των προσφύγων στο άσυλο και στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους. Είναι ακόμα μια απόδειξη του δράματος που οδηγούν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, στους οποίους συμμετέχει ενεργά η χώρα μας και δημιουργούν στρατιές ξεριζωμένων, που φεύγουν από την χώρα τους για να ξεφύγουν από την φρίκη του πολέμου, την φτώχεια και την εξαθλίωση. Το ΚΚΕ καλεί τον λαό και την νεολαία των Χανίων να μην συμβιβαστεί με τις εικόνες φρίκης, να παλέψουμε ακόμα πιο αποφασιστικά ενάντια στην απάνθρωπη πολιτική της ΕΕ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, για να σταματήσει η χώρας μας να είναι ορμητήριο των πολεμικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ που μακελεύουν λαούς, για να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι Αμερικανονατοϊκές βάσεις στην χώρα.»

Δείτε ακόμα...