ΚΚΕ: Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Ψαρά» – Καμία εμπλοκή στη σφαγή των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – Ισραήλ στη Γάζα

Φρεγάτα Ψαρά του Πολεμικού Ναυτικού-πλοίο
Φώτο Αρχείου / Φρεγάτα Ψαρά (F454) του Πολεμικού Ναυτικού / Πηγή: hellenic navy

Σε ανακοίνωσή του για την αποστολή της ελληνικής φρεγάτας «Ψαρά» στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Η αποστολή της ελληνικής φρεγάτας “Ψαρά” – με πλήρωμα και ομάδα ασφαλείας συνολικά πάνω από 200 άτομα – στη Ν/Α Μεσόγειο για να ενταχθεί σε ΝΑΤΟϊκή δύναμη που επιχειρεί στην περιοχή, είναι μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, την ώρα που η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή είναι μια ανάσα από την παραπέρα κλιμάκωση και μια γενικευμένη στρατιωτική εμπλοκή.

Τα προσχήματα της κυβέρνησης περί “προγραμματισμένης άσκησης” δεν έχουν καμία αξία, όταν είναι δεδομένος ο επιθετικός χαρακτήρας τέτοιων αποστολών και όταν διαπράττεται μια ακόμα σφαγή του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος του Ισραήλ, με την ενεργό στήριξη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Άλλωστε, οι ίδιες οι διαρροές της κυβέρνησης που προσπαθούν να παρουσιάσουν την αποστολή της φρεγάτας ως άσχετη με όσα εκτυλίσσονται στην περιοχή, αναφέρουν ότι “δεν έχει υποβληθεί αίτημα από το ΝΑΤΟ” για συνοδεία αμερικανικού αεροπλανοφόρου που πλέει προς το Ισραήλ, αφήνοντας να εννοηθεί πως, εφόσον υποβληθεί, θα το αποδεχθούν.

Λίγες μέρες αφότου η κυβέρνηση πανηγύριζε για την καθέλκυση της πρώτης φρεγάτας “Belhara”, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά για ποιους σκοπούς προορίζονται πραγματικά τέτοιοι εξοπλισμοί που χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός, δήθεν για την “άμυνα της χώρας”.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν αμείλικτα ερωτήματα που απαιτούν απάντηση για το αν και πώς αξιοποιούνται για το μακέλεμα του παλαιστινιακού λαού οι βάσεις που έχουν παραχωρήσει στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις και ειδικά αυτή της Σούδας.

Απαιτούμε:
– Εδώ και τώρα να γυρίσει πίσω η φρεγάτα “Ψαρά”.
– Καμία εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ισραήλ στη Γάζα.
– Άμεση εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης της ελληνικής Βουλής από το 2015 για αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967». 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...