ΚΚΕ: Στη βουλή τα προβλήματα λειτουργίας του 212 ΚΙΧΝΕ στην Ξάνθη

Κοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ
Φώτο Αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Στη Βουλή έφερε το ΚΚΕ τα προβλήματα στη λειτουργία του 212 ΚΙΧΝΕ στην Ξάνθη. Συγκεκριμένα έπειτα από επιστολή των φαντάρων που δημοσίευσε το ALT.GR το ΚΚΕ κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τους Υπουργούς Άμυνας και Υγεία.

Η ερώτηση:

Στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους στο 212 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας Ξάνθης (ΚΙ.Χ.Ν.Ε.), με επιστολή τους επισημαίνουν προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου εκστρατείας.

Στο νοσοκομείο για αρκετές εβδομάδες υπάρχουν τρωκτικά και μέχρι σήμερα παρά την αναφορά του γεγονότος δεν έχει γίνει μυοκτονία.

Ακόμη υπάρχει έντονη παρουσία υγρασίας και μούχλας στους θαλάμους και τα μπάνια, με αποτέλεσμα οι φαντάροι να κοιμούνται με ανοιχτά παράθυρα για την αντιμετώπιση της δυσοσμίας.

Σε χώρο 140 τ.μ, υπάρχουν οι θάλαμοι, τα μπάνια, οι τουαλέτες και εκεί συνωστίζονται 32 στρατιώτες. Δεν υπάρχουν τα κατάλληλα διαχωριστικά μέσα ανάμεσα στο λόχο και το νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να είναι σε άμεση επαφή με τα εξωτερικά ιατρεία, τους χώρους αναμονής των ασθενών, τα χειρουργεία.

Επίσης δεν υπάρχει στην πύλη του στρατοπέδου η κατάλληλη υποδομή για την υποδοχή των ασθενών, ούτε καν θερμόμετρο.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν στο Κινητό Νοσοκομείο Εκστρατείας της Ξάνθης και την ενίσχυσή του με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό;

Δείτε ακόμα...