ΚΝΕ: Δε θα περάσει καμία προσπάθεια συγκάλυψης υποθέσεων κρατικής βίας

Στιγμιότυπο απ' το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-"Οδηγητή"
Στιγμιότυπο απ’ το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-“Οδηγητή” / Πηγή: Eurokinissi

Το Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για τον τραυματισμό της 17χρονης κοπέλας που τραυματίστηκε σε αντιφασιστική συναυλία:

Καταδικάζουμε τον τραυματισμό 17χρονης κοπέλας που συμμετείχε σε αντιφασιστική συναυλία στο Ν. Ηράκλειο, ο οποίος, σύμφωνα με καταγγελίες, προκλήθηκε μετά από επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων. Εδώ και τώρα πρέπει να διερευνηθούν οι αιτίες, οι συνθήκες και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι. Δε θα περάσει καμία προσπάθεια συγκάλυψης ούτε αυτής ούτε άλλων υποθέσεων κρατικής βίας.

Σε μια περίοδο που φουντώνουν οι αντιδράσεις απέναντι στην επικίνδυνη, αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, καταδικάζουμε την όξυνση της κρατικής αυθαιρεσίας και καταστολής σε δίκαιες διαμαρτυρίες εργαζομένων και νέων ανθρώπων.

Γι’ αυτό, γίνονται ακόμα πιο επίκαιρες οι θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για άμεση κατάργηση των δυνάμεων καταστολής (βλ. ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΟΔΟΣ, ΔΡΑΣΗ, ΕΚΑΜ, ΔΙΑΣ, ΟΠΠΙ κ.λπ.), καθώς και όλων των κατασταλτικών τεχνικών μέσων και υλικών που στοχεύουν τους αδύναμους και τον λαό. Να αποσυρθούν και να καταστραφούν οι “ΑΙΑΝΤΕΣ” και κάθε άλλο κατασταλτικό μέσο. Να σταματήσει η αστυνόμευση των διαδηλώσεων, των πορειών και όλων των διαμαρτυριών του λαού και της νεολαίας. Σε κάθε περίπτωση να απαγορευθεί η χρήση πυροβόλων όπλων όλων των τύπων εναντίον τους. Να απαγορευθεί, επίσης, στις διαδηλώσεις, πορείες και διαμαρτυρίες του λαού η ρίψη δακρυγόνων, καπνογόνων, χημικών, οι χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...