Κοινή άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ με τεθωρακισμένα άρματα στην Ξάνθη

Στρατιώτες άρματα Πετροχώρι Ξάνθη
Φώτο Αρχείου / Άσκηση στη Ξάνθη / Πηγή: Eurokinissi

Κοινή άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ με τεθωρακισμένα άρματα πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις 14 Σεπτεμβρίου έως και τις 18 Σεπτεμβρίου στο πεδίο βολής της Ξάνθης.

Πρόκειται για την πρώτη συμμετοχή και άσκηση αμερικανικών αρμάτων μάχης στη Θράκη και έρχεται σε μία περίοδο όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και μεγάλης συγκέντρωσης στρατιωτικών δυνάμεων στη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

Όσο κι αν επιχειρεί η Κυβέρνηση να στείλει το μήνυμα ότι η χώρα δεν είναι μόνη και έχει συμμάχους, η καθημερινότητα, ειδικά οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών έχει δείξει το ρόλο των ΗΠΑ ως Πόντιο Πιλάτο, στάση που κρατάει διαχρονικά στα ελληνοτουρκικά.

Η συνεχιζόμενη εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις με ΑμερικανοΝατοϊκούς αυξάνει τον κίνδυνο και τινάζει στον αέρα την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή και όχι το αντίθετο.

Τις ίδιες μέρες με την άσκηση θα πραγματοποιηθεί και ο διαγωνισμός Αρμάτων 2020 (tank Challenge 2020) που διοργανώνει το Δ’ ΣΣ.

Στην άσκηση θα συμμετέχουν οι Αμερικάνοι με τα M1A2 ABRAMS. Στον διαγωνισμό θα λάβουν μέρος LEO2HEL της 23ης και της 25ης Ταξιαρχίας, LEO2A4 της 21ης Ταξιαρχίας και της 12ης Μεραχίας.

Δείτε ακόμα...