Κορονοϊός: Ειδική ομάδα από την Κίνα στην Ρώμη

chinese_rome_koronoios

Στην Ρώμη προσγειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης ειδική ομάδα από την Κίνα μαζί με τόνους από ιατρικό εξοπλισμό, ώστε να συνδράμει στην αντιμετώπιση του κορονοϊού που έχει βάλει ολόκληρη την χώρα σε καραντίνα. Πρόκειται για την τρίτη ομάδα βοηθείας που στέλνει η Κίνα έπειτα από το Ιράν και το Ιράκ.

Η Κινέζοι έφεραν μαζί τους περισσότερα από 700 είδη ιατρικού εξοπλισμού συμπεριλαμβανομένων αναπνευστήρων και απινιδωτών. Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός είναι αυτός που ζητήθηκε από την ιταλική πλευρά και αποδείχθηκε χρήσιμος στην Κίνα κατά τη διάρκεια κλινικών μελετών.

Ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Κινεζική Δημοκρατία. “Σήμερα η Ιταλία δεν είναι μόνη. Άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο είναι μαζί μας”, δήλωσε ο Υπουργός.

Ο επικεφαλής του Ιταλικού Ερυθρού Σταυρού, Francesco Rocca, είπε πως εκτιμά το γεγονός ότι οι Κινέζοι έπειτα από κοπιαστική δουλειά στην πρώτη γραμμή για πάνω από ένα μήνα, επέλεξαν να πετάξουν για την Ιταλία και να προσφέρουν τη βοήθειά τους.

Υπενθυμίζουμε ότι η κινεζική βοήθεια έφτασε μόλις 2 μέρες μετά την αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων πάνω από 10.000.

Δείτε ακόμα...