Κορονοϊός: Η εξέλιξη της πανδημίας στον κόσμο

Ο τραγικός απολογισμός λόγω της πανδημίας ανέρχεται στους 318.775 παγκοσμίως. Ενώ τα καταγεγραμμένα κρούσματα φτάνουν τα 4.819.959.

Η αμερικανική ήπειρος είναι πλέον με διαφορά η περιοχή του πλανήτη που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία. Εκεί έχει μετατοπιστεί το κέντρο της πανδημίας, με τον αριθμό των νεκρών και των κρουσμάτων να ανέρχεται σε πάνω από το ένα τρίτο του συνόλου.

Στις ΗΠΑ ο συνολικός αριθμός των θυμάτων φθάνει τους 90.369 νεκρούς, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Η χώρα καταγράφει 1.508.957 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ο Τραμπ δηλώνει πως λαμβάνει υδροξυχλωροκίνη, ένα φάρμακο κατά της ελονοσίας, παρά τις ιατρικές προειδοποιήσεις.

Στη Λατινική Αμερική ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού έχει πλέον ξεπεράσει τους 30.000.

Τη θλιβερή πρωτιά ανάμεσα στις λατινοαμερικάνικες χώρες κατέχει η Βραζιλία, τρίτη σταθερά πλέον σε κρούσματα στον πλανήτη, μετά από ΗΠΑ και Ρωσία.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι κατέγραψε 674 νέους θανάτους, ενώ γνωστοποίησε ότι πλέον έχουν επιβεβαιωθεί 254.220 κρούσματα μόλυνσης. Ο απολογισμός των νεκρών έφθασε χθες τους 16.792, σύμφωνα με το υπουργείο.

Στην Ασία

Μεικτή εικόνα παρουσιάζει η εξέλιξη της πανδημίας στην Ασία.

Στην Ινδία, το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε σήμερα ότι το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης ανέρχεται πλέον σε 101.139 και οι θάνατοι έχουν φθάσει τους 3.163, καθώς η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού δεν μοιάζει να επιβραδύνεται, παρά το lockdown που έχει επιβληθεί εδώ και εβδομάδες στη χώρα. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξάνεται κατά 4.000 και πλέον καθημερινά την τελευταία εβδομάδα.

Αντίθετα, στην Κίνα, η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας καταγράφηκαν έξι νέα κρούσματα μόλυνσης στην ηπειρωτική Κίνα, αλλά κανένας νέος θάνατος.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα όπου ξεκίνησε, ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 82.961 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Στην Ευρώπη

Τέλος στην Ευρώπη, η κατάσταση δείχνει να υποχωρεί σταδιακά.

Στη Γερμανία, 72 ασθενείς υπέκυψαν τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού να ανέρχεται σε 8.007, ενώ εντοπίστηκαν 513 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, με τον αριθμό τους να φθάνει τα 175.210, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Ο ημερήσιος απολογισμός θανάτων είναι υψηλότερος από αυτόν που καταγραφόταν μία ημέρα νωρίτερα, όπως και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων (ήταν 21 και 342 αντίστοιχα).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Xinhua

Δείτε ακόμα...