Τραμπ: Παίρνω υδροξυχλωροκίνη την τελευταία 1,5 εβδομάδα

Ντόναλντ Τραμπ
Πηγή: ΕUROKINISSI

Πριν λίγο καιρό ο πρόεδρος των ΗΠΑ παρά τις αντιθέσεις και αγωνιώδεις προειδοποιήσεις των ιατρών, είχε πει οτι μπορεί να γίνεται κατάπωση αντισηπτικών ως “μέσο προφύλαξης”, με τραγικά αποτελέσματα και κάποιους νεκρούς που το υιοθέτησαν.

Σήμερα, επανήλθε λέγοντας ότι λαμβάνει υδροξυχλωροκίνη, ένα φάρμακο κατά της ελονοσίας το οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαφημίζει ως πιθανή «θαυματουργή θεραπεία» για την ασθένεια Covid-19, παρά τις ιατρικές προειδοποιήσεις σχετικά με τη χρήση του ως προληπτικό φάρμακο κατά του κορωνοϊού.

«Το παίρνω την τελευταία μιάμιση εβδομάδα. Το παίρνω επειδή ακούω πολύ καλά πράγματα». δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους. «Ξέρετε την έκφραση: τι έχεις να χάσεις;» πρόσθεσε. «Ένα χάπι κάθε μέρα. Κάποια στιγμή θα σταματήσω», πρόσθεσε, λέγοντας ότι έχει «μηδενικά συμπτώματα» από αυτό…

Στην ενημέρωσή του δεν παρέλειψε να αναφερθεί και για τον Π.Ο.Υ, κατηγορώντας τον οτι είναι μια «μαριονέτα της Κίνας», στο πλαίσιο της κριτικής του για τον χειρισμό του κορωνοϊού από τον Οργανισμό.

«Δεν είμαι ικανοποιημένος με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας», δήλωσε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο. «Είναι μια μαριονέτα της Κίνας».

Ερωτηθείς για το μέλλον της αμερικανικής συνεισφοράς σε αυτόν τον Οργανισμό, την αναστολή της οποίας ανακοίνωσε στα μέσα Απριλίου, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος παρέμεινε αόριστος. «Θα πάρουμε μια απόφαση σύντομα», είπε, τονίζοντας πως εξέτασε να μειώσει τη συνεισφορά των ΗΠΑ στα 40 εκατομμύρια δολάρια, αλλά ορισμένοι αισθάνθηκαν ότι ήταν μεγάλο ποσό.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...