Κορονοϊός: Όλη η Ιταλία αποκλεισμένη

Μικροβιολογικό εργαστήριο- Τεστ

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων από σήμερα το πρωί η Ιταλία ξύπνησε αποκλεισμένη μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού , Giuseppe Conte, για την λήψη δραστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού. Η κυβέρνηση είχε λάβει εκτεταμένα μέτρα στην “κόκκινη ζώνη” της βόρειας Ιταλίας , την περισσότερο πληγμένη περιοχή.

Στους πολίτες έχει συσταθεί να αποφεύγουν άσκοπα ταξίδια και να παραμένουν σπίτι, εκτός αν πρόκειται για λόγους δουλειάς, ιατρικούς ή αγοράς αναγκαίων ειδών.

Όλες οι συγκεντρώσεις σε δημόσιους χώρους απαγορεύονται, το ίδιο και οι αθλητικές εκδηλώσεις. Τα εστιατόρια και τα μπαρ θα κλείνουν στις 6μμ. Τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι τις 3 Απριλίου.

Τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα θέατρα, τα σινεμά και τα μουσεία είχαν ήδη κλείσει με απόφαση της κυβέρνησης. Την ίδια ώρα ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, της περιοχής που έχει πληγεί περισσότερο από τον ιό, ζητά να κλείσουν όλα τα μαγαζιά εκτός από τα σούπερ-μάρκετ.

Ο αρχηγός της Πολιτικής Προστασίας και επίτροπος έκτακτης ανάγκης για τον κορονοϊό, Angelo Borelli, έδωσε τα παρακάτω στοιχεία σχετικά με την εξέλιξη του ιού στην Ιταλία μέχρι την Κυριακή 08/03 :

-463 άνθρωποι έχουν πεθάνει, πάνω από 97 την Κυριακή

-7985 έχουν νοσήσει, περισσότεροι από 1598 την Κυριακή

-724 έχουν αναρρώσει, περισσότεροι από 102 την Κυριακή

Πηγή ANSA

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...