Κορονοϊός: Συνεχίζεται η έξαρση της πανδημίας σε όλο τον κόσμο

γερμανία κορονοϊό;

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού παγκοσμίως έχουν ξεπεράσει τα 90 εκατομμύρια, έχοντας φτάσει τις 92.009.713, ενώ οι θάνατοι αγγίζουν τα 2 εκατομμύρια, έχοντας επιβεβαιωθεί 1.970.096 θάνατοι.


ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ παραμένουν η πρώτη χώρα σε αριθμό κρουσμάτων, έχοντας καταγράψει 23.368.225 κρούσματα και 389.599. Ενώ χθες κατέγραψε ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ με σχεδόν 4.500 θανάτους σε ένα 24ωρο, ενώ προστέθηκαν 235.000 νέες περιπτώσεις COVID-19. Ενώ χαρακτηριστικό δείγμα πίεσης του συστήματος υγείας είναι ο αριθμός των νοσηλευομένων ασθενών COVID-19 που ξεπερνούν τις 131.000. Ο μέσος όρος των θανάτων σε επτά ημέρες ουδέποτε ήταν τόσο υψηλός αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και μετά την εμφάνιση νέων παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορονοϊού, πιο μολυσματικών σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν χθες Τρίτη ότι:

Όλοι οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να μεταβούν στις ΗΠΑ αεροπορικώς θα πρέπει να παρουσιάζουν, από την 26η Ιανουαρίου, βεβαίωση ότι υποβλήθηκαν σε τεστ για τον SARS-CoV-2 με αρνητικό αποτέλεσμα για να τους επιτρέπεται η επιβίβαση στην πτήση.

Καπιταλισμός - Ομαδικοί τάφοι στις ΗΠΑ / Νήσος Χάρτ, Νέα Υόρκη
Φώτο Αρχείου / Καπιταλισμός – Ομαδικοί τάφοι στις ΗΠΑ – Ιούνιος 2020 / Νήσος Χάρτ, Νέα Υόρκη / Πηγή: YouTube

Η χώρα πρακτικά έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στην εκστρατεία εμβολιασμού. Αυτή άρχισε στα μέσα Δεκεμβρίου, για να δοθεί τέλος στην πανδημία.

Όμως λιγότερο από το 3% του πληθυσμού έχει ανοσοποιηθεί ως αυτό το στάδιο. 9,3 εκατομμύρια πολίτες να έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου τους. Ειδικοί επισημαίνουν ότι για να επιτευχθεί συλλογική ανοσία, θα χρειαστεί να εμβολιαστεί περίπου το 75% του πληθυσμού. Αυτό θα χρειαστεί μήνες για να γίνει.

Ενώ ο Δρ. Μονσέφ Σλάουι, ο επικεφαλής της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα με αντικείμενο τον εμβολιασμό του πληθυσμού των ΗΠΑ για τον νέο κορονοϊό, που έχει βαφτιστεί «Επιχείρηση Ταχύτητα Δίνης», υπέβαλε την παραίτησή του. Του το ζήτησε η ομάδα του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν.


Γερμανία

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 19.600 τις προηγούμενες 24 ώρες. Έφθασε τα 1.953.426, δείχνουν σήμερα Τετάρτη τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Ταυτόχρονα, ακόμη 1.060 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να ανέρχεται πλέον σε 42.637 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.

Ενώ τέθηκε σε ισχύ σε όλες τις 16 ομοσπονδιακές πολιτείες της χώρας, από την Δευτέρα, ένα πιο αυστηρό lockdown. Θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 31 Ιανουαρίου με τους εμβολιασμούς που έχουν ξεκινήσει να γίνονται με αρκετά αργούς ρυθμούς.

γερμανία κορονοϊό;

Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν: Τον περιορισμό των ιδιωτικών συναντήσεων με μέλη ενός νοικοκυριού. Την υποβολή δύο αρνητικών τεστ για ταξιδιώτες από περιοχές υψηλού κινδύνου με ελάχιστη περίοδος καραντίνας πέντε ημερών μεταξύ των δύο δοκιμών – ακόμη και αν η πρώτη είναι αρνητική.

Οι κάτοικοι σε περιοχές όπου για επτά ημέρες καταγράφονται περισσότερες από 200 νέες περιπτώσεις ανά 100.000 άτομα δε θα τους επιτρέπεται να ταξιδέψουν πάνω από 15 χιλιόμετρα (9,3 μίλια) από το σπίτι τους χωρίς βάσιμο λόγο. Αυτό το μέτρο είναι στην ευχέρεια του κάθε κρατιδίου να το εφαρμόσει.


Ολλανδία

Στην Ολλανδία με 883.135 καταγεγραμμένες περιπτώσεις μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό. Οι θάνατοι είναι 12.563. Ανακοινώθηκε χθες η παράταση των μέτρων περιορισμού.

Όλα τα σχολεία και πολλά καταστήματα σε όλη τη χώρα που έκλεισαν στα μέσα Δεκεμβρίου, καθώς και τα μπαρ και τα εστιατόρια που είχαν κλείσει δύο μήνες νωρίτερα θα συνεχίσουν για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες την αναστολή της λειτουργίας τους όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε σε συνέντευξη Τύπου.

Άμστερνταμ, Ολλανδία

Ινδία

Ενώ η δεύτερη χώρα παγκοσμίως σε αριθμό κρουσμάτων, η Ινδία με 10.495.816 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19 και 151.564 θανάτους ξεκίνησε χθες την διανομή εμβολίων σε όλη την χώρα.

Οι πρώτοι που θα λάβουν το εμβόλιο θα είναι 30 εκατομμύρια εργαζόμενοι στην υγεία ακολουθούμενοι από περίπου 270 εκατομμύρια άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών ή που θεωρούνται ομάδα υψηλού κινδύνου.

Η κυβέρνηση του Modi υπέγραψε τη Δευτέρα συμφωνίες αγοράς με τον κατασκευαστή εμβολίων με έδρα το Pune, το Ινστιτούτο Serum της Ινδίας, για να αγοράσει το εμβόλιό του. Ενώ πριν από μια εβδομάδα έγινε η έγκριση του εμβολίου που αναπτύχθηκε από το βρετανικό AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Γενική Απεργία στην Ινδία
Γενική Απεργία στην Ινδία- 26/11/2020

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, cnn.gr, dw.com, aljazeera.com

Δείτε ακόμα...