Κουτοπονηριές

Επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ στην Αλεξανδρούπολη, με αφορμή την υποδοχή και προώθηση δυνάμεων της 101ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας των ΗΠΑ στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής άσκησης «Atlantic Resolve», επίκεντρο της οποίας είναι η Ρουμανία, την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020
Φώτο Αρχείου / Επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ στην Αλεξανδρούπολη, με αφορμή την υποδοχή και προώθηση δυνάμεων της 101ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας των ΗΠΑ στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής άσκησης «Atlantic Resolve», επίκεντρο της οποίας είναι η Ρουμανία, την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020 Πηγή: EUROKINISSI/ΥΕΘΑ

Με κουτοπονηριές οι διοικήσεις της Τοπικής Διοίκησης στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη επιβεβαιώνουν την συνενοχή τους.

Η μία πίσω από την άλλη, οι διοικήσεις σε όλες τις βαθμίδες της Τοπικής Διοίκησης στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, αρνούνται τις τελευταίες μέρες έστω και να τεθεί σε συζήτηση το ψήφισμα που καταθέτει η «Λαϊκή Συσπείρωση», προκειμένου να εκφραστούν η μεγάλη ανησυχία και η καταδίκη της μετατροπής της περιοχής σε ορμητήριο θανάτου των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και του λαού της σε στόχο.

Τον τόνο έδωσε την προηγούμενη βδομάδα η πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, που δεν ενέταξε καν το ψήφισμα στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα, με το αμίμητο πρόσχημα ότι «αφορά ζήτημα εκτός των αρμοδιοτήτων του Περιφερειακού Συμβουλίου».

Το ίδιο «έργο» παίχτηκε σε επανάληψη στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, όταν η «Λαϊκή Συσπείρωση» επιχείρησε να θέσει το θέμα προς συζήτηση.

Με τη στάση τους αυτή, οι εκλεκτοί των αστικών κομμάτων στην Τοπική Διοίκηση επιβεβαιώνουν τη συνενοχή τους για τη μετατροπή της περιοχής σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση, για τις ανάγκες της οποίας διατίθενται οι υποδομές της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Διατίθενται ακόμη και έμψυχο δυναμικό, όπως αξιωματικοί του ελληνικού στρατού και φαντάροι.

Όσες κουτοπονηριές κι αν επιστρατεύσουν, όσο «αναρμόδιοι» κι αν δηλώσουν, δεν πρόκειται να κρύψουν τις μεγάλες ευθύνες που αναλαμβάνουν.

Από rizospastis.gr

Δείτε ακόμα...