Κούβα: Διατηρεί την ανθρωπιστική παράδοση διεθνιστικής αλληλεγγύης

Braemar
Πηγή: Marine Traffic

Εν μέσω Πανδημίας κορονοϊού σε όλο τον πλανήτη, η Κούβα διατηρεί την ανθρωπιστική παράδοση διεθνιστικής αλληλεγγύης.

Το κρουαζιερόπλοιο MS Braemar, με θετικές περιπτώσεις κορωναϊού, έφτασε στην Κούβα και το Κουβανικό Υπουργείο Υγείας διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν όλες οι πρακτικές προϋποθέσεις για την επιτυχή διεξαγωγή της ανθρωπιστικής επιχείρησης.

Υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη το πρωί, το βρετανικό κρουαζιερόπλοιο MS Braemar αγκυροβόλησε, με πέντε περιπτώσεις COVID-19, στο λιμάνι Mariel, δυτικά της Αβάνας, αφού πέντε χώρες – μαζί και οι ΗΠΑ, είχαν απαγορεύσει την προσέγγιση και πρόσδεση στα λιμάνια τους.

Η Κούβα υποστηρίζει Βρετανούς επιβάτες κρουαζιέρας με περιπτώσεις Covid-19

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των αρχών, στη 1:00 μμ. τοπική ώρα, οι επιβάτες του πλοίου θα αποβιβαστούν στο κουβανέζικο λιμάνι για να τους μεταφέρουν στο Διεθνές Αεροδρόμιο José Martí, όπου θα επιβιβαστούν σε ειδική πτήση τσάρτερ κατευθείαν για Αγγλία.

  • Στην αποβάθρα, τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά μέτρα που θέσπισε η Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
  • Το MS Braemar μεταφέρει 682 επιβάτες και 381 πλήρωμα, με πέντε θετικές περιπτώσεις Covid-19.

Είμαστε ευγνώμονες στην κουβανική κυβέρνηση

Ντόμιτς Ράαμπ, Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου

Μόλις έμαθε την απόφαση της Κούβας, ο Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντόμιτς Ράαμπ, δήλωσε: «Είμαστε ευγνώμονες στην κουβανική κυβέρνηση για την ταχεία αποδοχή αυτής της επιχείρησης και για τη στενή συνεργασία τους που εξασφάλισε ότι θα είναι επιτυχής»

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Juan Antonio Fernández (Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Κούβας) τόνισε ότι σ’ ότι αφορά αλληλεγγύη και συνεργασία η Κούβα διατηρεί την ανθρωπιστική παράδοση που χαρακτηρίζει το λαό της.

Υπενθυμίζουμε ότι τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό στην Κούβα δείχνουν να αποδίδουν.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...