Κυπριακή ΑΟΖ: Στην υποστήριξη της Γαλλίας αποβλέπει η Κύπρος

Με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την αποτελεσματική για τα συμφέροντα της Γαλλίας αντιμετώπιση των πρωτοβουλιών και της επιθετικότητας της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και ιδιαίτερα στην Κυπριακή ΑΟΖ, θα συναντηθούν την Πέμπτη 23 Ιούλη στο Παρίσι, οι πρόεδροι της Γαλλίας και της Κύπρου.

Η συνάντηση γίνεται ύστερα από πρόσκληση του Εμμανουέλ Μακρόν προς το Νίκο Αναστασιάδη. Οι δύο πρόεδροι είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν στο πλαίσιο της πρόσφατης συνόδου κορυφής της Ε.Ε.

Οι παρεμβάσεις της Γαλλίας συνδέονται τόσο με τις επενδύσεις της TOTAL σε οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ όπου πραγματοποιεί τις παράνομες γεωτρήσεις της η Τουρκία, όσο και με την αντιμετώπιση της παρουσίας της Τουρκίας στη Λιβύη και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου όπου διακυβεύονται τα συμφέροντα του Γαλλικού κεφαλαίου.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη 21 Ιούλη θα συνεδριάσει το εθνικό συμβούλιο της Κύπρου, προκειμένου η ηγεσία των πολιτικών κομμάτων να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις που διαμορφώνονται στην Ανατολική Μεσόγειο με την Τουρκική επιθετικότητα και για τις επόμενες κινήσεις του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ενόψει και της συνάντησης με τον πρόεδρο της Γαλλίας.

Γ.Π.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...