Κύπρος: Προκλητική, απαράδεκτη και ανιστόρητη αναθεώρηση της ιστορίας προωθεί το υπουργείο Παιδείας

Κόκκινος Στρατός - Βερολίνο

Την αναθεώρηση της ιστορίας μέσω της εξίσωσης κομμουνισμού και ναζισμού, προωθεί η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσω του υπουργείου Παιδείας. Η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης της Κύπρου δημοσίευσε πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής σε «θερινά σχολεία» για καθηγητές Ιστορίας και μαθητές, τα οποία οργανώνονται από το Εσθονικό Ινστιτούτο Ιστορικής Μνήμης σε συνεργασία με τη Γερμανική Πρεσβεία στο Ταλίν και προωθούν τον ιστορικό αναθεωρητισμό και τον αντικομουνισμό.

Είναι χαρακτηριστικός ένας από τους στόχους του προγράμματος του «θερινού σχολείου» που θα παρακολουθήσουν οι Κύπριοι εκπαιδευτικοί στη Λετονία, όπως είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του διαβόητου Εσθονικού Ινστιτούτου Ιστορικής Μνήμης: «Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην εξοικείωση με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τις συνέπειές του χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της εσθονικής ιστορίας. (…) Θα συζητήσουμε επίσης πώς θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν ιδεολογικά, πολύπλοκα θέματα της ιστορίας στα σχολικά μαθήματα».

Όσο αφορά την περιγραφή του προγράμματος, γίνεται ξεκάθαρος ο χαρακτήρας εξίσωσης ναζισμού – κομμουνισμού: «Ωστόσο, ένας από τους εγκληματίες πολέμου, η Σοβιετική Ένωση, βγήκε από τον πόλεμο ως σύμμαχος και νικητής, έχοντας κατακτήσει νέα εδάφη και υποτάσσοντας άλλα στον έλεγχό της. Καμία δίκη δεν έγινε ποτέ σχετικά με τα εγκλήματα πολέμου και τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου που διέπραξε η χώρα αυτή. Ακόμη και σήμερα, υπάρχει ένας διαδεδομένος μύθος ότι μόνο η Γερμανία ήταν υπεύθυνη για το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ότι μόνο η Γερμανία διέπραξε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου.

Ανακοίνωση της ΚΟ Κύπρου του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Κύπρου του ΚΚΕ αναφέρει:

«Είναι προκλητική και απαράδεκτη για τον λαό και τη νεολαία η μεθόδευση της κυβέρνησης της Κύπρου που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, για ένταξη στα προγράμματα της εκπαίδευσης επικίνδυνων και ανιστόρητων θεωριών για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σύμφωνα με πρόσκληση της Διεύθυνσης Μέσης Εκπαίδευσης της Κύπρου, καλούνται καθηγητές Ιστορίας και μαθητές σε θερινά σχολεία, να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής σε αντισοβιετικά και αντικομμουνιστικά προγράμματα αναθεώρησης της ιστορίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η πρόκληση είναι ακόμη μεγαλύτερη επειδή τα συγκεκριμένα προγράμματα εκπορεύονται και οργανώνονται από το Εσθονικό Ινστιτούτο Ιστορικής Μνήμης σε συνεργασία με τη Γερμανική Πρεσβεία στο Ταλίν. Από Ινστιτούτο μίας χώρας της ΕΕ που έχει εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα απαγορεύοντας τη δράση του, που απαγορεύει τα αντιφασιστικά σύμβολα και την αντιφασιστική δράση, γκρεμίζει και καταστρέφει τα μνημεία του αντιναζιστικού απελευθερωτικού αγώνα του λαού της και του Κόκκινου Στρατού, και αναγορεύει σε ήρωες και αντιστασιακούς τους ναζιστές συνεργάτες των χιτλερικών στη διάρκεια του Παγκοσμίου Πολέμου.

Διαβάζοντας το πρόγραμμα των θερινών “σχολείων” καταλαβαίνει κανείς πως επιχειρείται η αντιστροφή της ιστορικής αλήθειας για τις αιτίες και τον χαρακτήρα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Έτσι δεν διαγράφεται απλά ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Σοβιετικής Ένωσης στην Αντιφασιστική Νίκη, αλλά φτάνουν στο σημείο να χαρακτηρίζουν την ΕΣΣΔ “εγκληματία πολέμου”!! Βέβαια είναι γνωστή η δράση του “Ινστιτούτου Ιστορικής Μνήμης της Εσθονίας” ότι πρόκειται για εργαλείο ιστορικής παραχάραξης και προαγωγής του αντικομμουνισμού, έχοντας αυτήν τη φορά και την υποστήριξη και της Γερμανικής Πρεσβείας στο Ταλίν. Άλλωστε δεν είναι κρυφό ότι τόσο το γερμανικό κράτος όσο και η ΕΕ προωθούν την απαράδεκτη θεωρία των δύο άκρων, της ταύτισης του ναζισμού με τον κομμουνισμό, του Χίτλερ με τον Στάλιν, αθωώνοντας ουσιαστικά τον φασισμό και ενσταλάζοντας τον αντικομμουνισμό στις συνειδήσεις λαών και νεολαίας. Προκειμένου να τους υποτάσσουν στο βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα, αλλοιώνοντας την ιστορική μνήμη και ακυρώνοντας τη δύναμή της που διδάσκουν ότι η εργατική τάξη, οι λαοί έχουν ακαταμάχητη δύναμη να νικήσουν τον ταξικό τους αντίπαλο, πείρα ανεξάντλητη για τους ταξικούς αγώνες του σήμερα για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού. Άλλωστε, το πιο σημαντικό αποτέλεσμα της Αντιφασιστικής Νίκης ήταν το άνοιγμα του δρόμου από τους λαούς σε μια σειρά χώρες της Ευρώπης και της Ασίας για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού. Και αυτό οι αστοί δεν το ξεχνούν, αλλά πάνω απ’ όλα το θυμάται και η εργατική τάξη.

Αυτές οι προσπάθειες αποτελούν συστατικό της επίσημης πολιτικής της ΕΕ που μετέτρεψε τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών σε Μέρα της Ευρώπης, ενώ με συστηματικό τρόπο και με πακτωλό χρημάτων επιχειρεί να ξαναγράψει την Ιστορία στα μέτρα των καπιταλιστών, με στόχο να ρίξουν λάσπη στον σοσιαλισμό και την εργατική εξουσία, την προοπτική των λαών. Όσα ιδρύματα, θερινά “σχολεία”, ψέματα στα σχολικά βιβλία και ακριβοπληρωμένες καμπάνιες κι αν χρηματοδοτήσετε, η ιστορική αλήθεια, η κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ, αποτελούν άσβεστο μάρτυρα για το ποιος εξολόθρευσε τον ναζισμό. Οι εργατικές – λαϊκές δυνάμεις θα θυμούνται πάντα με θαυμασμό και σεβασμό τα 20.000.000 θύματα του σοβιετικού στρατού και λαού, τις εκατοντάδες χιλιάδες θύματα των αντιστασιακών κινημάτων που συγκροτήθηκαν υπό την καθοδήγηση των Κομμουνιστικών Κομμάτων σε όλη την Ευρώπη. Όσο μελάνι και να χυθεί από τα αστικά και ιμπεριαλιστικά επιτελεία, η προσφορά τους έχει γραφτεί ανεξίτηλα με το αίμα τους στη συνείδηση των εργατικών – λαϊκών δυνάμεων.

Η Ιστορία του Β’ Παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού Πολέμου και όλη η κατοπινή Ιστορία, αποδεικνύει ότι ο φασισμός αποτελεί μία από τις μορφές της καπιταλιστικής εξουσίας και επομένως η αντιφασιστική πάλη παραμένει λειψή, όταν δεν στοχεύει στην πάλη για την ανατροπή της. Η 9η Μάη πριν λίγες μόνο μέρες δείχνει τη δύναμη που διαθέτει ο λαός με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές/στριες, για να νικήσει τον όποιο ιμπεριαλιστικό συνασπισμό και εγχώριο ταξικό εκμεταλλευτή, να ανοίξει τον δρόμο για τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό. Είναι η καλύτερη απόδειξη του συνθήματος ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό με ΚΚΕ δυνατό, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής.

Η ΚΟ Κύπρου του ΚΚΕ καλεί κάθε Έλληνα μετανάστη και φοιτητή να δείξει αυτή τη δύναμη και την 21η Μάη για την ισχυροποίηση του κόμματος, την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών και λαϊκών αναγκών, την εναντίωση στην ΕΕ και την εξουσία των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και όλες τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, με την εξουσία και την οικονομία στα δικά τους χέρια, με επίκεντρο τις σύγχρονες εργατικές-λαϊκές ανάγκες και όχι το καπιταλιστικό κέρδος. Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει τώρα, όπως και πάντα δυνατός ο λαός!».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...