Κυβέρνηση: Ραβασάκια στους αυτοαπασχολούμενους για τα χρέη της «επιστρεπτέας προκαταβολής»

Αγορά - Αυτοπασχολούμενοι - ΕΒΕ - Πεζόδρομος με κλειστά μαγαζιά στην Αθήνα
Φώτο Αρχείου / Πεζόδρομος με κλειστά μαγαζιά στην Αθήνα / Πηγή: Eurokinissi

Ούτε 24 ώρες δεν πέρασαν από την επίδειξη της «κοινωνικής πολιτικής» από την Κυβέρνηση στη Βουλή, και από χτες άρχισαν να σκάνε τα ραβασάκια στους αυτοαπασχολούμενους για τα χρέη της «επιστρεπτέας προκαταβολής». Πρόκειται για ποσά που είχαν πάρει με τη μορφή επιδότησης οι επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των lockdown, όταν οι μικροί επαγγελματίες φορτώνονταν μαζί με όλο τον λαό τα βάρη της βάρβαρης διαχείρισης της πανδημίας από το κράτος. Χρήματα που πήγαν για να μπαλώσουν τρύπες και τελικά έπεσαν στη «μαύρη τρύπα» των χρεών που εκτινάχθηκαν αυτά τα χρόνια.

Το νέο μπουγιουρντί λοιπόν έρχεται σήμερα, σε μια περίοδο που οι πιο φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι βλέπουν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται από τις απανωτές ανατιμήσεις σε λογαριασμούς και πρώτες ύλες, ενώ αποκλείονται και από τα όποια επιδόματα – ψίχουλα των διαφόρων «pass». Μάλιστα, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση απορρίπτει το δίκαιο αίτημα των αυτοαπασχολούμενων να απαλλαγούν από το παραπάνω χρέος, λέγοντάς τους ότι «ήρθε η ώρα να πληρώσουν», είναι εξαιρετικά γαλαντόμα με τους εφοπλιστές, τους οποίους ξαναμπούκωσε με «ζεστό» χρήμα, έχοντας τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Όπως και να το κάνουμε, το «κοινωνικό πρόσημο» για μια ακόμα φορά δεν κρύβεται. Μόνο που είναι ένα τεράστιο «πλην» για τον λαό που υποφέρει και ένα ακόμα μεγαλύτερο «συν» για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Δείτε ακόμα...