Την πολιτική της κυβέρνησης που θέλει να λειτουργήσει η ΕΡΤ ως ανταγωνιστική προς τα ιδιωτικά κανάλια κατήγγειλε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στην Ολομέλεια της βουλής επί του νομοσχεδίου για την κρατική τηλεόραση.
«Η ιεράρχηση των ειδήσεων σήμερα, είναι τι πουλάει. Αυτό που πουλάει είναι πρώτη είδηση, αυτό που δεν πουλάει είναι τελευταία» σημείωσε χαρακτηριστικά, καταδεικνύοντας την λογική της εμπορευματοποίησης της ενημέρωσης από κρατικά και ιδιωτικά κανάλια, στο πλαίσιο του αστικού κράτους και της αστικής δημοκρατίας.
Η άλλη πλευρά που έθιξε είναι αυτή της χειραγώγησης της ενημέρωσης. «Οι λάτρεις της Ευρώπης δεν μπορούν να μιλάνε για ελευθερία και κανονισμούς ελευθερίας» σημείωσε, φέρνοντας ως παράδειγμα της καθοδηγούμενης ενημέρωσης την παρουσίαση του πολέμου στη Γάζα, όπου η ΕΡΤ ποτέ δεν μίλησε για γενοκτονία των Παλαιστινίων, ποτέ δεν ανέφερε τον αριθμό των νεκρών δημοσιογράφων από τις επιθέσεις του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ.



