Λ. Νικολάου-Αλαβάνος: Για την άμεση διεξαγωγή συζήτησης για την αναφορά της ΛΑΡΚΟ στο Ευρωκοινοβούλιο

Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ
Φώτο Αρχείου / Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Την κατεπείγουσα εξέταση των αναφορών σχετικά με την επιχείρηση ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ και την πραγματοποίηση συζήτησης από την Επιτροπή Αναφορών (PETI) του Ευρωκοινοβουλίου ζητά η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με επιστολή που απέστειλε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος προς την πρόεδρο της Επιτροπής.

Η επιστολή του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Κυρία Πρόεδρε,

Κύριοι συντονιστές,

Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στις αναφορές με αριθ. 349/2022 και 289/2022 σχετικά με την επιχείρηση ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ στην Ελλάδα, δεδομένου ότι υπάρχουν νέες και επείγουσες εξελίξεις.

Ειδικότερα, σε έγγραφο της ΔΥΠΑ αναφέρεται η μη ανανέωση των συμβάσεων εργασίας στη ΛΑΡΚΟ που λήγουν στις 31 Μαρτίου και η ένταξη των εργαζομένων σε προγράμματα ανεργίας. Είναι απόδειξη της κυβερνητικής προσπάθειας για το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ και την οριστική απόλυση όλων των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους πραγματοποίησαν μαζική Γενική Συνέλευση την περασμένη εβδομάδα, αποφασίζοντας απεργία στις 28 Μαρτίου ενάντια σε αυτές τις αποφάσεις.

Με βάση τα προαναφερθέντα, ζητώ, ως μέλος της Επιτροπής PETI, να τεθούν επειγόντως στην ημερήσια διάταξη του Απριλίου οι αναφορές με αριθ. 349/2022 και 289/2022 προκειμένου να διεξαχθεί συζήτηση.

Ειλικρινώς,

Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος

Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ»

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...