Λ. Νικολάου – Αλαβάνος: Τα «ζόρια» της κυβέρνησης προήλθαν από τις μεγάλες κινητοποιήσεις του λαού στις οποίες πρωτοστάτησε το ΚΚΕ

Τα «ζόρια» της κυβέρνησης προήλθαν από τις μεγάλες κινητοποιήσεις του λαού το προηγούμενο διάστημα στις οποίες πρωτοστάτησε το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ αποκτά ολοένα μεγαλύτερη δυναμική και ο λαός έχει συμφέρον να συμπορευθεί μαζί του, τόνισε ο Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στον «ANT1» το πρωί της Τρίτης 11 Ιούνη. 

Είπε πιο συγκεκριμένα πως το ΚΚΕ απευθύνεται στον κόσμο με βάση τη θέση του στην κοινωνία, αν δηλαδή, για παράδειγμα, είναι εργαζόμενος ή βιοπαλαιστής αγρότης και όχι με βάση τι ψηφίζει, παρουσιάζοντας το «κυβερνητικό» του πρόγραμμα, την πολιτική του πρόταση που προτάσσει ότι όταν αποφασίσει ο ίδιος να βγει μπροστά στον αγώνα για τα προβλήματά του, εκεί θα βρει σύμμαχο το ΚΚΕ και έτσι θα μπορεί να ανοίξει και ο δρόμος για πιο ριζικές αλλαγές.  

Ο Λ. Νικολάου – Αλαβάνος, σχολιάζοντας και την «αριθμολογία» του υπουργού Μετανάστευσης Καιρίδη για τις ψήφους του ΚΚΕ, σημείωσε πως κάτι τέτοιο αποδεικνύει και τα «ζόρια» που έχουν καταφέρει να προκαλέσουν στην κυβέρνηση οι μεγάλες κινητοποιήσεις του εργατικού – λαϊκού κινήματος και της νεολαίας όλο το προηγούμενο διάστημα για μια σειρά ζητήματα που απασχόλησαν. Υπογράμμισε, ακόμα, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του ότι το ποσοστό το ΚΚΕ δεν παρερμηνεύεται, ούτε και είναι συγκυριακό.

Αναφερόμενος στο υψηλό ποσοστό αποχής, μίλησε για «εθελοτυφλία» του συστήματος, από τη στιγμή που το ίδιο προωθεί τη μη συμμετοχή σε σωματεία και σε αγώνες και ταυτόχρονα καλλιεργεί πως δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πέρα από τους πολέμους και την ακρίβεια. 

Ωστόσο, ανέδειξε πως στην Ελλάδα υπάρχει το ΚΚΕ, που έχει εναλλακτική πολιτική πρόταση ενάντια στη βαρβαρότητα του σημερινού συστήματος και διευρύνει συνεχώς την επιρροή του, αποδεικνύοντας πως η άνοδος που καταγράφει δεν είναι συγκυριακή.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...