Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας: Για την επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στην Πάτρα

Διαδήλωση κατά της παρουσίας του Αμερικανού πρέσβη Τζ. Πάιατ στην Πάτρα - 20/9/2019
Φώτο Αρχείου / Διαδήλωση κατά της παρουσίας του Αμερικανού πρέσβη Τζ. Πάιατ στην Πάτρα – 20/9/2019

Στο συνέδριο που συνδιοργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στις 3-5 Ιουνίου 2021 στην Πάτρα, στην Achaia Clauss, με χορηγούς μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής και τη συμμετοχή στελεχών της κυβέρνησης της ΝΔ και εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, τραπεζών, πανεπιστημίων, περιφερειακών αρχώνκ.ά., είναι προσκεκλημένος και ο Αμερικανός πρέσβης.

Πρόκειται για τον πρεσβευτή των ΗΠΑ, των δολοφόνων ιμπεριαλιστώνπου έχουν αιματοκυλήσει ολόκληρη την υφήλιο για τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους, αυτών που ο λαός μας έχει καταδικάσει στη συνείδησή του ως φονιάδες των λαών.

Για τα κέρδη των αμερικανικών μονοπωλίων και τους ανταγωνισμούς τους με ομίλους άλλων κρατών, η Ανατολική Μεσόγειος, τα Βαλκάνια, η Μέση Ανατολή, η γειτονιά μας δηλαδή, θυμίζει πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί.

Με τις “πλάτες” των ΗΠΑ-ΕΕ εξελίσσεται νέα σφαγή στην Παλαιστίνη στηρίζοντας το κράτος –δολοφόνοτου Ισραήλ, σκοτώνοντας παιδιά και αμάχους δεκαετίες τώρα στην κατεχόμενη από τις ισραηλινές δυνάμεις Παλαιστίνη.

Ο διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας, οι στρατιωτικές επεμβάσεις σε Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, Συρία κ.α.,με όλες τις τραγικές εξελίξεις που συνεχίζουν να τρέχουν μέχρι σήμερα σε αυτέςτις χώρες, είναι ξεκάθαρες ως προς τους σκοπούς των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών των ΗΠΑ -ΝΑΤΟ –ΕΕ και πολύ πρόσφατες για έχουν σβήσει από την μνήμη μας.

Δεν έχουμε σβήσει από τη μνήμη μας και το ρόλο των ΗΠΑ στην επτάχρονη δικτατορία στη χώρα μας, στην τουρκική εισβολή και κατοχή μεγάλου μέρους της Κύπρου και τον διαμελισμό που σχεδιάζουν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση της ΠΔΕ καταγγέλλει την παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρυ Πάιατ στην Πάτρα και μάλιστα ως προσκεκλημένος της ΠΔΕ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση της ΠΔΕ καλείτους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία του νομού «να πάρουν μαζικά μέρος στη διαδήλωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 4 Ιούνη, μέρα παρουσίας του πρεσβευτήτων ΗΠΑ στο συνέδριο».

Ο λαός της Δυτικής Ελλάδαςπρέπει να δυναμώσει τον αγώνα του για να αποδεσμευτεί η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για να κλείσουν όλες οι Αμερικανονατοϊκές βάσεις και να μην ξανάρθουν πυρηνικά στον Άραξο.

Καμιά νομιμοποίηση της παρουσίας των διεθνών εγκληματιών των λαών στην περιοχή μας.

Δείτε ακόμα...