Λαός της Πάτρας: Μήνυμα ενάντια στην παρουσία του Αμερικανού πρέσβη στην πόλη

Ανεπιθύμητος στην Πάτρα ο Πρέσβης των ΗΠΑ / Προετοιμασία κι ενημέρωση του λαού της Πάτρας για την "υποδοχή" του / ΚΚΕ - ΚΝΕ / Ιούνης 2021

Με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και στολίζοντας την πόλη με πανό, οι Οργανώσεις της Αχαΐας και του Πανεπιστημίου Πατρών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δίνουν τη μάχη για να φτάσει στον λαό της Πάτρας με κάθε τρόπο το μήνυμα ενάντια στην παρουσία του Αμερικανού πρέσβη στην πόλη, αλλά και το κάλεσμα για το συλλαλητήριο στις 4 Ιούνη στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου, με ομιλητή τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Αχαΐας.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης στο δρόμο με το λαό και τη νεολαία ενάντια στην παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Πάτρα

Για ακόμη μία χρονιά, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» έχει καλέσει ως ομιλητή στο συνέδριο που διοργανώνει, μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ. Πρόκειται για πρόκληση και βαθιά περιφρόνηση των φιλειρηνικών αισθημάτων του πατραϊκού λαού.

Ο λαός της Πάτρας, δεκαετίες τώρα, με πολύμορφες κινητοποιήσεις, αγωνίζεται ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. στην ευρύτερη περιοχή. Μόλις πριν λίγες μέρες, μαζικοί φορείς, σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι, μετά από κάλεσμα της Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας – Δυτικής Αχαΐας, συμμετείχαν μαζικά στην κινητοποίηση ενάντια στις δολοφονικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, καταδικάζοντας την εγκληματική στάση των ΗΠΑ και της Ε.Ε., καθώς και της κυβέρνησης της ΝΔ.

Πάγιο αίτημα του λαού της πόλης μας και του Δημοτικού Συμβουλίου, αποτελεί η απομάκρυνση των βάσεων του Αράξου και της Ανδραβίδας από την περιοχή μας, να μη μεταφερθούν πυρηνικά στον Άραξο.

Σοβαρές ευθύνες επωμίζονται, η περιφερειακή αρχή της Δυτικής Ελλάδας, δημοτικές αρχές και άλλοι φορείς (Πανεπιστήμιο, δημοτικές παρατάξεις κ.τ.λ.), όπως επίσης, η κυβέρνηση της Ν.Δ., αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, που θα υποδεχτούν τον πρέσβη των ΗΠΑ στο Συνέδριο. Για μία ακόμη φορά, με τη στάση τους, «ξεπλένουν» τις ευθύνες των αμερικάνων ιμπεριαλιστών.

Η Δημοτική Αρχή δε θα παρευρεθεί στο συνέδριο, αλλά θα είναι στο δρόμο με το λαό και τη νεολαία της πόλης μας, διαδηλώνοντας ενάντια στην παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Πάτρα. Είναι ανεπιθύμητος.

Ετικέτες: , , ,

Δείτε ακόμα...