Λευκορωσία: Απαντά στην ΕΕ με κυρώσεις σε Ευρωπαίους αξιωματούχους

Μίνσκ, Λευκορωσία
Φώτο Αρχείου / Μίνσκ, Λευκορωσία / Πηγή: PIXABAY

Η Λευκορωσία ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή κυρώσεων εναντίον Ευρωπαίων αξιωματούχων σε απάντηση σε αυτές που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον Λευκορώσων αξιωματούχων, που εμπλέκονται στην καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων ή ενέχονται στην παραποίηση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας ανακοίνωσε ότι έχει καταρτίσει έναν κατάλογο με Ευρωπαίους αξιωματούχους στους οποίους δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα, όμως πρόσθεσε ότι αυτός ο κατάλογος δεν θα δημοσιευθεί.

Από την πλευρά της η Ρωσία εκτίμησε ότι η απόφαση της ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις στη Λευκορωσία αποτελεί «ένδειξη αδυναμίας».
«Γνωρίζετε ότι γενικά θεωρούμε κακή την πολιτική επιβολής κυρώσεων. Σε κάθε περίπτωση είναι ένδειξη αδυναμίας και όχι ισχύος», σχολίασε ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Παράλληλα ο ίδιος χαρακτήρισε “θετικό” το γεγονός ότι δεν επιβλήθηκαν κυρώσεις εναντίον του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο. Οι αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συναντήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες συμφώνησαν σήμερα να επιβληθούν κυρώσεις σε περίπου 40 Λευκορώσους αξιωματούχους που ευθύνονται για την καταστολή στη Λευκορωσία ή ενέχονται στην αλλοίωση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...