Λευκορωσία: Διαψεύστηκε η επίθεση στο ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος Beriev A-50

Η κρατική τηλεόραση της Λευκορωσίας διέψευσε σήμερα τον ισχυρισμό Λευκορώσων αντικυβερνητικών ότι ανατίναξαν ένα ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος, προβάλλοντας πλάνα που δείχνουν να μην έχει πάθει καμία ζημιά.

Οι συγκεκριμένοι αντικυβερνητικοί υποστήριζαν ότι το περασμένο Σάββατο εξαπέλυσαν επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Beriev A-50, που βρισκόταν σε ένα αεροδρόμιο κοντά στο Μινσκ. Η Λευκορωσία, ένας από τους στενότερους συμμάχους της Ρωσίας, επέτρεψε στη Μόσχα να χρησιμοποιήσει το έδαφός της για να εισβάλει στην Ουκρανία.

Στο ρεπορτάζ με τίτλο «Σταματήστε τα ψεύδη», η κρατική τηλεόραση της Λευκορωσίας έδειξε ένα σύντομο βίντεο με το αεροπλάνο που ισχυρίζονται ότι έπληξαν οι ακτιβιστές. «Όπως μπορείτε να δείτε, το αεροπλάνο (…) κάνει τη δουλειά του εντός του πλαισίου της συνεργασίας της Λευκορωσίας με τη Ρωσία, σώο και ακέραιο», είπε ο παρουσιαστής.

Το αεροπλάνο A-50 φέρει την επωνυμία Mainstay στο ΝΑΤΟ και είναι ένα αεροπλάνο εναέριας προειδοποίησης με δυνατότητες διοίκησης και ελέγχου και ικανότητα παρακολούθησης έως 60 στόχων ταυτόχρονα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...