Λευκορωσία: Σε απέλαση Ρώσων δημοσιογράφων που εργάζονται για δυτικά ΜΜΕ προχωρά το Μινσκ

Μίνσκ, Λευκορωσία
Φώτο Αρχείου / Μίνσκ, Λευκορωσία / Πηγή: PIXABAY

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας στη Λευκορωσία, το Μινσκ απέσυρε τη διαπίστευση τεσσάρων δημοσιογράφων Ρωσικής Ιθαγένειας που εργάζονται για δυτικά ΜΜΕ και τους απέλασε.

«Τέσσερις Ρώσοι δημοσιογράφοι απελάθηκαν από τη Λευκορωσία. Η διαπίστευσή τους από το Υπουργείο Εξωτερικών ανακλήθηκε με απόφαση της διυπηρεσιακής επιτροπής για την ασφάλεια των πληροφοριών» ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της ρωσικής πρεσβείας.

Δύο από τους εν λόγω δημοσιογράφους εργάζονται για το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press και άλλοι δύο για τον γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό ARD, πρόσθεσε η πρεσβεία.

«Σύμφωνα με την απόφαση των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, « να εγκαταλείψουν το έδαφος της Λευκορωσίας. Η πρεσβεία θα διασφαλίσει ότι θα φύγουν από τη χώρα» καταλήγει η πρεσβεία.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση στη Λευκορωσία είναι τεταμένη ύστερα από τις εκλογές νωρίτερα μέσα στον Αύγουστο και την επανεκλογή του προέδρου Λουκασένκο για έκτη θητεία. Ακολούθησαν βίαιες διαδηλώσεις, με χιλιάδες συλλήψεις και τραυματισμούς.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...