Λιμάνι Πειραιά: Έδεσε η γερμανική φρεγάτα SCHLESWIG-HOLSTEIN

Η Φρεγάτα "Schleswig-Holstein" (F 216) του Πολεμικού Ναυτικού της Γερμανίας
Φώτο Αρχείου / Η Φρεγάτα “Schleswig-Holstein” (F 216) του Πολεμικού Ναυτικού της Γερμανίας / Πηγή: Torsten Bätge

Στο λιμάνι του Πειραιά έδεσε η γερμανική φρεγάτα, SCHLESWIG-HOLSTEIN. Το πολεμικό πλοίο πραγματοποιεί εθιμοτυπική επίσκεψη. Οι Γερμανικές Φρεγάτες είναι σταθερά τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά παρούσες στη Μεσόγειο Θάλασσα. Άλλοτε με ΝΑΤΟϊκή ομπρέλα παίζοντας το ρόλο του «χωροφύλακα» κι άλλοτε σε διμερείς συνεκπαιδεύσεις. Γεγονότα που δηλώνουν με σαφήνεια και την έντονη παρουσία στα παζάρια και τους ανταγωνισμούς εντός και εκτός ΝΑΤΟ για τον έλεγχο και την εκμετάλλευση της περιοχής.

Κατασκευασμένη το 1994 στο Κίελο και τα ναυπηγεία HDW η γερμανική φρεγάτα SCHLESWIG-HOLSTEIN που κατέπλευσε χθες Τρίτη (29.12.2021) στο λιμάνι του Πειραιά έχει μήκος 138,85 μέτρα (πάνω από 16 μέτρα μεγαλύτερη από τις υπό ναυπήγησα fDI για το ΠΝ) και πλάτος 16,7 μ. «Αδελφά» του πλοία είναι οι φρεγάτες Bayern, Brandenburg και Mecklenburg-Vorpommern, που όλες έχουν επισκεφθεί κατά περιόδους το λιμάνι του Πειραιά.

Το πλήρωμα της SCHLESWIG-HOLSTEIN αποτελείται από 219 άτομα εκ των οποίων οι 26 είναι αξιωματικοί. Όπως τα περισσότερα πολεμικά έχουν CODOG, δηλαδή συνδυασμό ντιζελομηχανών και γκαζοτουρμπίνων. Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να πλεύσει είναι οι 29 κόμβοι.

Δείτε ακόμα...