Λιμάνι Βόλου: Έδεσε το USS Arligton του 6ου Στόλου των ΗΠΑ

Στο Βόλο έδεσε το USS Arlington (LPD-24), πλοίο (ΠΓΥ) αμφίβιας μεταφοράς - 5 Μάη 2022
Φώτο Αρχείου / Στο Βόλο έδεσε το USS Arlington (LPD-24), πλοίο (ΠΓΥ) αμφίβιας μεταφοράς – 5 Μάη 2022 / Πηγή: TWITTER

Το Πλοίο Αμφίβιου Πολέμου USS Arligton (LPD24) του 6ου Στόλου των ΗΠΑ έδεσε χθες στο λιμάνι του Βόλου για να συμμετάσχει στην ελληνοαμερικανική άσκηση Alexander The Grait. Πρόκειται για άλλη μία πρόβα πολέμου στο πλαίσιο της εμπλοκής της χώρας στην πολεμική περικύκλωση της Ρωσίας από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Στην άσκηση αυτή που γίνεται από τις Ειδικές Δυνάμεις κάθε χρόνο ασκούνται μονάδες των δύο χωρών σε σενάρια που εξυπηρετούν τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Συνελήφθη χειριστής drone για κατασκοπεία

Σε μια παράλληλη εξέλιξη συνελήφθη χειριστής drone για κατασκοπεία απο το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου. Σήκωσε drone και κατέγραψε οπτικό υλικό από πολεμικό πλοίο σημαίας ΗΠΑ που συμμετέχει στη διακλαδική άσκηση «Alexander the Great», η οποία διεξάγεται στον Παγασητικό κόλπο. Στη σύλληψη 51χρονου προχώρησε χθες το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Μετά τον κατάπλου στον λιμένα Βόλου του πολεμικού πλοίου το απόγευμα ο συλληφθείς διαπιστώθηκε ότι χειριζόταν Σύστημα μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους, το οποίο εκτελούσε μη εξουσιοδοτημένη πτήση στον εναέριο χώρο άνωθεν και περιμετρικά του πλοίου και σε κοντινή απόσταση. Το drone κατέγραφε οπτικό υλικό και τραβούσε φωτογραφίες. Οι λιμενικοί αναζήτησαν τον χειριστή του, ο οποίος κρατείται και θα οδηγηθεί στο Αυτόφωρο.

Με πληροφορίες TAXYDROMOS.GR και US NAVY 6th FLEET

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...