Λίβανος: Προειδοποιήσεις Χεζμπολάχ σε ΗΠΑ-Ισραήλ για «χάος»

Ο ηγέτης της σιιτικής πολιτικής και στρατιωτικής οργάνωσης, Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα προειδοποίησε σήμερα, με τηλεοπτικό του διάγγελμα, τις ΗΠΑ να μην προχωρήσουν τα σχέδιά τους για περαιτέρω βύθιση του Λιβάνου στο χάος. Τόνισε πως η οργάνωσή του δεν θα κάτσει να βλέπει με σταυρωμένα χέρια την κατάσταση αλλά «θα απλώσει το χέρι» για να νιώσουν και οι ΗΠΑ πόνο «ακόμη και εάν το κόστος είναι ένας πόλεμος με το αγαπημένο σας Ισραήλ».

Νωρίτερα σήμερα διαδηλωτές έσπασαν βιτρίνες τραπεζών στη Βηρυτό και άναψαν πύρινα οδοφράγματα έξω από αυτές, ενώ έκλεισαν και δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τους άτυπους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στις αναλήψεις μετρητών και για τη ραγδαία επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση της χώρας.

Ο Νασράλα προειδοποίησε και για πιθανά χτυπήματα της Χεζμπολάχ σε ισραηλινές εγκαταστάσεις γεωτρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο σε περίπτωση που συνεχιστούν, όπως τόνισε, οι καθυστερήσεις στη διαδικασία στησίματος υποδομών και πλατφορμών για την έναρξη ερευνών και γεωτρήσεων στην ΑΟΖ Λιβάνου μετά την περσινή έμμεση συμφωνία που έκαναν οι δύο χώρες με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ ώστε να διευθετήσουν διμερείς θαλάσσιες διαφορές.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...