Λιβύη: Επικίνδυνη ελληνοτουρκική εμπλοκή στη Κεντρική Μεσόγειο

Φρεγάτα Σπέτσαι
Φώτο Αρχείου / Φρεγάτα Σπέτσαι / Πηγή: ΠΝ

Φαίνεται να επιβεβαιώνονται τόσο η προκλητική στάση της Τουρκίας στην εμπλοκή της στη Λιβύη όσο και τα υπόγεια παζάρια της με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Η επικίνδυνη ελληνοτουρκική εμπλοκή στη Κεντρική Μεσόγειο διαψεύδει την κυβερνητική προπαγάνδα στην Ελλάδα ότι η επιχείρηση IRINI της ΕΕ είναι προς όφελος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Η Φρεγάτα Σπέτσαι του Πολεμικού Ναυτικού δεν έχει καμιά δουλειά στη Κεντρική Μεσόγειο.

Το χρονικό της εμπλοκής της Φρεγάτας Σπέτσαι

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο CIRKIN συνοδεύεται από τρεις τουρκικές φρεγάτες και νωρίς το πρωί εισήλθε στην περιοχή που ελέγχει η ευρωπαϊκή επιχείρησης ΙRΙΝΙ. Δηλαδή προς το παρόν μόνο η Φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ.

Ο Ιταλός διοικητής της ευρωπαϊκής δύναμης έδωσε εντολή στον κυβερνήτη της ελληνικής Φρεγάτας να απονηώσει το ελικόπτερο και να σπεύσει προς το πλοίο με σημαία Τανζανίας.

Μόλις το ελληνικό ελικόπτερο προσέγγισε, δέχτηκε κλήση από μία από τις τουρκικές φρεγάτες από την οποία είπαν ότι “το πλοίο βρίσκεται υπό την προστασία της τουρκικής δημοκρατίας”.

Ο Ιταλός διοικητής διέταξε το ελικόπτερο μας να επιστρέψει στη φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ.


Η Κυβέρνηση έχει ευθύνη για την εμπλοκή της χώρας στα γεωπολιτικά παιχνίδια Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας. Δεν έχει καμία δουλειά το Πολεμικό Ναυτικό στη Λιβύη. Να επιστρέψει άμεσα η Φρεγάτα Σπέτσαι στις ελληνικές θάλασσες.

Δείτε ακόμα...