Λωρίδα της Γάζας: Νέες ισραηλινές επιθέσεις λίγες μέρες μετά την κυβερνητική εναλλαγή

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας / 15/9/2020
(Φωτό Αρχείου) Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας / 15/9/2020

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για την εκτόξευση μπαλονιών με προσαρμοσμένους εμπρηστικούς μηχανισμούς εναντίον του νότιου τμήματος της ισραηλινής επικράτειας, όπως ανέφεραν πηγές προσκείμενες στις παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας, αυτόπτες μάρτυρες και όπως επιβεβαίωσε αργότερα ο ίδιος ο ισραηλινός στρατός.

Τα πλήγματα αυτά και η χρήση μπαλονιών για να προκληθούν εμπρησμοί είναι τα πρώτα σοβαρά επεισόδια μετά την 21η Μαΐου, όταν τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και παλαιστινιακές οργανώσεις στον θύλακα έπειτα από τις 11 ημέρες που διήρκεσε ο πόλεμος-αστραπή με 260 νεκρούς στην παλαιστινιακή πλευρά, ανάμεσά τους παιδιά.

Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έπληξε τουλάχιστον μια εγκατάσταση ανατολικά της Χαν Γιούνες, πόλη στον νότιο τομέα της Λωρίδας της Γάζας, θύλακα δύο εκατομμυρίων κατοίκων όπου περίπου χίλια διαμερίσματα, γραφεία και εμπορικά καταστήματα καταστράφηκαν στον νέο πόλεμο με το Ισραήλ, τον τέταρτο από το 2008.

Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε πως άκουσε αρκετές εκρήξεις. Το ίδιο μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.

Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη επίθεση επί πρωθυπουργίας του Ναφτάλι Μπένετ που ανέλαβε μόλις την περασμένη Κυριακή.

Εξάλλου, στους πρώτους στόχους της κυβέρνησης του ο Μπένετ, αναφέρθηκε στο Παλαιστινιακό προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...