Λουκασένκο: «Η Λευκορωσία δεν έχει σχέδια να επιτεθεί στην Ουκρανία»

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο σήμερα Παρασκευή σε συνάντηση με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δήλωσε ότι οι αρχές της Λευκορωσίας δεν έχουν «σχέδια να πολεμήσουν στην Ουκρανία» και ζήτησε ηρεμία στις ψευδείς ειδήσεις σχετικά με αυτό το θέμα.

«Έχω πει χίλιες είκοσι φορές ότι δεν σκοπεύουμε να πολεμήσουμε στην Ουκρανία. Αλλά το θέμα είναι καυτό. Οι Λευκορώσοι δεν ανέχονται τον πόλεμο. Γι’ αυτό έχει αρχίσει να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης. Πρέπει να απαντήσουμε. Κάποτε ήταν λογικό στη σοβιετική εποχή να μιλάμε όχι μόνο για προπαγάνδα, αλλά και για αντιπροπαγάνδα. Γι’ αυτό πρέπει να απαντήσουμε με ψυχραιμία, αλλά όχι να βρούμε δικαιολογίες», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων BelTA.

Ο Λευκορώσος πρόεδρος επέπληξε την αντιπολίτευση, η οποία είχε καταφύγει στη Δύση, ότι επηρέαζε ψυχολογικά τους ανθρώπους υποστηρίζοντας ότι ο στρατός της Λευκορωσίας θα συμμετείχε σε πολεμικές επιχειρήσεις στη γειτονική χώρα. Επιπλέον, είπε ότι ακτιβιστές της αντιπολίτευσης συγκροτούν εθελοντικές μονάδες για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

«Λοιπόν, ποιος πραγματικά πολεμά στην Ουκρανία τώρα;» ρώτησε ρητορικά ο Λουκασένκο.

Ο Λευκορώσος πρόεδρος πιστεύει ότι οι ισχυρισμοί από το εξωτερικό σχετικά με τα σχέδια της Λευκορωσίας να συμμετάσχει στις εχθροπραξίες στη γειτονική χώρα μεταδόθηκαν επίτηδες.

«Με τον τρόπο αυτό η κοινή γνώμη προετοιμάζεται για να μας παρασύρει σε αυτό», είναι πεπεισμένος ο Λουκασένκο.

«Μπορούμε να συρθούμε στον πόλεμο με έναν τρόπο: σε περίπτωση που εκδηλωθεί επίθεση εναντίον μας, σε περίπτωση που πολεμήσουν εναντίον μας. Γι’ αυτό έχω τα μάτια μου ανοιχτά», κατέληξε ο Λευκορώσος πρόεδρος.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...