Λουκασένκο: Η Ουάσιγκτον εμπλέκεται σε όλες τις μεγάλες πολιτικές συγκρούσεις παγκοσμίως

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον εμπλέκεται σε όλες τις μεγάλες πολιτικές συγκρούσεις παγκοσμίως.

“Η Ουάσιγκτον εμπλέκεται σε όλες τις σημαντικές πολιτικές συγκρούσεις, αλλά, ταυτόχρονα, φαίνεται να αγνοεί τις εσωτερικές διαμάχες που ήδη πρόκειται να εξελιχθούν σε μια πολιτική αντιπαράθεση”, δήλωσε ο Λουκασένκο κατά τη διάρκεια της Ημέρας Εθνικής Ενότητας, που εορτάστηκε το Σάββατο.

“Η Αμερική είναι η μόνη χώρα που ωφελείται από αυτό που συμβαίνει εδώ: μπορούν να δείξουν στην Ευρώπη τη θέση της και να απομακρύνουν τους αντιπάλους με μια κίνηση. Σήμερα είναι η Ουκρανία, αύριο μπορεί να είναι η Μολδαβία, ή τα κράτη της Βαλτικής, ή η Πολωνία ή η Ρουμανία”, είπε.

Σύμφωνα με τον Λευκορώσο πρόεδρο, ο κόσμος «έχει τρελαθεί και πρόκειται να διαλυθεί».

«Πώς θα τελειώσει αυτό; Είναι η πρώτη φορά μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου που η ανθρωπότητα βρίσκεται στα πρόθυρα μιας πυρηνικής σύγκρουσης. Μέσα σε όλη αυτή την τρέλα, θα πρέπει να αποδείξουμε για άλλη μια φορά την ωριμότητά μας ως έθνος, την ετοιμότητά μας να ανταποκριθούμε ως ενιαίος οργανισμός στις γεωπολιτικές προκλήσεις του 21ου αιώνα», είπε ο Λουκασένκο. «Σήμερα, είμαστε έτοιμοι να προστατεύσουμε τα εθνικά μας σύνορα, να κρατήσουμε τη θέση μας».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...