Μάγχη: Ένας νεκρός και πέντε σοβαρά τραυματίες από ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες και πρόσφυγες

Γαλλία - Βρετανία - Μετανάστες σε πνευστή λέμβο στο κανάλι της Μάγχης δίπλα σε πλωτό σκάφος του Βασιλικού Εθνικού Ινστιτούτου Διάσωσης του Ηνωμένου Βασιλείου (Royal National Lifeboat Institution - RNLI)
Φώτο Αρχείου / Μετανάστες σε φουσκωτή λέμβο στη Μάγχη δίπλα σε σκάφος διάσωσης της Βρετανίας (Royal National Lifeboat Institution – RNLI) / Πηγή: RNLI.org

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πέντε βρίσκονται σε «σοβαρή κατάσταση» μετά τη βύθιση σκάφους που μετέφερε μετανάστες σήμερα στη Μάγχη, ανακοίνωσαν οι τοπικές γαλλικές αρχές.

Η έρευνα για άλλα πιθανά θύματα του ναυαγίου βρισκόταν σε εξέλιξη μέχρι νωρίς το μεσημέρι στα ανοιχτά του Σανγκάτ (Πα-ντε-Καλαί), με την κινητοποίηση γαλλικών, βρετανικών πλοίων καθώς και ενός ελικοπτέρου.

Περίπου 50 επιβάτες του σκάφους διασώθηκαν.

Το σκάφος εντοπίστηκε να βυθίζεται «νωρίς το πρωί» από σκάφος περιπολίας της γαλλικής υπηρεσίας Cormoran, το οποίο ξεκίνησε αμέσως την επιχείρηση διάσωσης.

Έρευνα για το δυστύχημα ξεκίνησε η εισαγγελία της Βουλώνης.

Την Πέμπτη, 755 μετανάστες έκαναν το επικίνδυνο θαλάσσιο πέρασμα προς τις βρετανικές ακτές – ημερήσιος αριθμός ρεκόρ από την αρχή του έτους – τόνισε το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters»

Δείτε ακόμα...