Μαλαισία: Κάλεσε τον Κινέζο πρεσβευτή μετά την παρείσφρηση κινεζικών πολεμικών στην ΑΟΖ

Κινέζικη Φρεγάτα 054Α-πλοίο
Κινέζική Φρεγάτα 054Α

Ήταν η δεύτερη φορά φέτος που η διπλωματία της Μαλαισίας κάλεσε τον πρεσβευτή της Κίνας για να του επιδώσει διαμαρτυρία εξαιτίας παρεισφρήσεων του Πεκίνου σε αμφισβητούμενα ύδατα στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Μαλαισίας κάλεσε χθες Δευτέρα τον πρεσβευτή της Κίνας στην Κουάλα Λουμπούρ για να του επιδώσει διαμαρτυρία μετά την παρείσφρηση σκαφών του κινεζικού Πολεμικού Ναυτικού στη Μαλαισιανή αποκλειστική οικονομική ζώνη [ΑΟΖ] στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Ο πρεσβευτής Ουγιάνγκ Γιουτζίνγκ εκλήθη «για να του εκφραστεί η θέση της Μαλαισίας και να του επιδοθεί διαμαρτυρία για την παρουσία και τη δραστηριότητα κινεζικών πλοίων, συμπεριλαμβανομένου πλοίου θαλάσσιας χαρτογράφησης, στην ΑΟΖ», εξήγησε το ΥΠΕΞ σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Θυμίζουμε ότι ο Πρωθυπουργός της Ταϊβάν, Σου Τσενγκ Τσανγκ, δήλωσε ότι η χώρα πρέπει να είναι σε επιφυλακή για τις «υπερβολικά αυξημένες» στρατιωτικές δραστηριότητες της Κίνας, οι οποίες παραβιάζουν την περιφερειακή ειρήνη, μετά τη χθεσινή πτήση 56 κινεζικών μαχητικών αεροσκαφών στη ζώνη αντιαεροπορικής άμυνας της Ταϊβάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...