Μάσκες και Παγουρίνια…

Μάσκες και Παγούρια για τους μαθητές - Έναρξη σχολικής χρονιάς 2020
Μάσκες και Παγούρια για τους μαθητές – Έναρξη σχολικής χρονιάς 2020 / Πηγή: Eurokinissi

Τα σχολειά άνοιξαν.

Αν μια φορά χρειάζονταν να παρθούν μέτρα ουσιαστικά, στήριξης για τα γυμνάσια και τα λύκεια, για τους παιδικούς σταθμούς, τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, σήμερα τα μέτρα αυτά εν μέσω πανδημίας πρέπει να είναι πολλαπλάσια και όχι μόνο με μάσκες και παγουρίνια.

Οι μάσκες και τα παγουρίνια σε 25-27 μαθητές σε κάθε τάξη δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τις απαιτούμενες κτιριακές υποδομές, όσο υπάρχουν αίθουσες κλουβιά και κοντέινερ.

Τα σχολειά άνοιξαν με 22 χιλιάδες εκπαιδευτικούς λιγότερους.

Χωρίς τον απαραίτητο αριθμό μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθόλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου με σχολαστική και τακτική καθαριότητα και απολύμανση σε όλους τους χώρους και τις επιφάνειες των σχολικών μονάδων. Οι καθαρίστριες δεν επαρκούν για την καθαριότητα των σχολείων σε κανονικές συνθήκες, πολύ περισσότερο σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας.

Αλλά όλα αυτά κοστίζουν, όπως προκλητικά το παραδέχτηκε και ο πρωθυπουργός.

Πως να περισσέψουν χρήματα όταν η χρηματοδότηση, οι φοροαπαλλαγές και τα οικονομικά χατίρια της κυβέρνησης σε εφοπλιστές ,βιομηχάνους και τραπεζίτες πάει σύννεφο. Πως να περισσέψουν χρήματα όταν πάνω από 4 δισ. ευρώ δίνονται στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ για να οργανώνει μαζί με ΗΠΑ και ΕΕ τις επιθετικές ενέργειες σε βάρος άλλων λαών αυξάνοντας τη φτώχεια και την προσφυγιά.

Αντί να απολογηθούν για την κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία, τα ρίχνουν όλα στους μαθητές, αν θα φοράνε ή όχι μάσκα, αν θα πλένουν τα χέρια τους, δηλαδή αυτά που προστάζει η κοινή λογική… αρκεί η ευθύνη της κυβέρνησης να μείνει στο απυρόβλητο.

Η ατομική ευθύνη των μαθητών, είναι η οργάνωση και ο αγώνας για το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει. Μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές τους δεν θα κάνουν τη χάρη στην κυβέρνηση να κάτσουν στα αυγά τους! Θα διεκδικήσουν με δυναμικούς αγώνες σχολείο και ζωή με δικαιώματα, με στόχο να ξεμπερδεύουν με την κοινωνία της εκμετάλλευσης και με τις βδέλλες που πίνουν τον ιδρώτα των εργαζομένων και τη μόρφωση των παιδιών τους.

Π.ΜΠ.

Δείτε ακόμα...