Μαύρη Θάλασσα: Ανακάλυψη άλλης μιας νάρκης κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία

Ουκρανική νάρκη στις ακτές της Μάυρης Θάλασσας - Μάρτιος 2022
Φώτο Αρχείου / Ουκρανική νάρκη στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας – Μάρτιος 2022 / Πηγή: SOL Haber

Την ανακάλυψη άλλης μιας νάρκης στη Μαύρη Θάλασσα ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας. Αυτή τη φορά, η νάρκη βρέθηκε κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία. Μονάδα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, έχει αναλάβει την εξουδετέρωσή της.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, εντοπίστηκε στον Βόσπορο, άλλη νάρκη. Τελικά ήταν ψευδής η διάψευση που είχε κάνει ο Βίκτορ Βίσνοφ, αναπληρωτής επικεφαλής της κρατικής ναυτιλιακής διοίκησης της Ουκρανίας στις 19/3. Η ψευδής, όπως αποδεικνύεται, διάψευση είχε μεταδοθεί από το REUTERS. Τότε ο αξιωματούχος της Κυβέρνησης Ζελένσκι είχε απαντήσει στις προειδοποιείσεις της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας ότι «Αυτό έγινε για να δικαιολογηθεί το κλείσιμο αυτών των περιοχών της Μαύρης Θάλασσας υπό τον αποκαλούμενο «κίνδυνο ναρκών».

Η Ρωσική Υπηρεσία Ασφαλείας, έχει από την προηγούμενη εβδομάδα εκδώσει προειδοποίηση πως εκατοντάδες ουκρανικές νάρκες έχουν αποκολληθεί λόγω κακοκαιρίας από τις άγκυρες τους και πλέουν ανεξέλεγκτες στη Μαύρη Θάλασσα, με κίνδυνο να βρεθούν μάλιστα ακόμα και στο Αιγαίο, αποτυπώνοντας για μια ακόμα φορά τους τεράστιους κινδύνους από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για τους ναυτεργάτες, οι οποίοι στέλνονται «στην μπούκα του κανονιού» για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία, πρόκειται για ένα μέρος από τις περίπου 400 νάρκες που έχουν τοποθετήσει κοντά σε λιμάνια όπως της Οδησσού, του Οτσάκοφ και του Γιούζν οι ουκρανικές δυνάμεις.

(Με πληροφορίες από: Ren.tv)

Δείτε ακόμα...