Μαύρη Θάλασσα: Ισπανικά και Ρουμανικά αεροσκάφη σε προσομοίωση πολέμου με τα πλοία της άσκησης «Sea Shield»

Ισπανικό Eurofighter στην πολυεθνική ναυτική ομάδα που λειτουργεί στη Μαύρη Θάλασσα. / Πηγή: ΝΑΤΟ (Allied Maritime Command)


Έξι ισπανικά αεροσκάφη Eurofighter
μαζί με την Πολεμική Αεροπορία της Ρουμανίας συμμετείχαν στη ρουμανική πολυεθνική ναυτική άσκηση «Sea Shield» στη Μαύρη Θάλασσα.

«Αυτή η άσκηση παρουσιάζει μια μεγάλη ευκαιρία εκπαίδευσης για την 11η Αεροπορική Πτέρυγα που έχει αναπτυχθεί στη Ρουμανία» και επιπλέον, η συνολική δραστηριότητα «καταδεικνύει την ευελιξία και τη διαλειτουργικότητα των δυνάμεων του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο διοικητής της ισπανικού αεροπορικού στοιχείου, αντισμήναρχος José Enrique Hernández Medel.

Η αεροπορική συμμετοχή συνίστατο σε καθημερινές πτήσεις ισπανικών αεροσκαφών μαζί με ρουμανικά F-16 και MIG-21. Τα ισπανικά Eurofighters, στις ασκήσεις προσομοίωσης που πραγματοποιήθηκαν,  ανέλαβαν την προστασία  των πολεμικών πλοίων της ασκήσεως «Sea Shield», απέναντι σε 2 F-16 και 2 MIG-21 της Ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας, που επιχείρησαν με  επιθετικό ρόλο εναντίον τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ισπανικά αεροσκάφη έχουν αναπτυχθεί στην Κονστάντσα της Ρουμανίας, για «την προστασία του εναέριου χώρου» στα νοτιοανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ. Η συμμετοχή τους μάλιστα ελέγχονταν από το Κέντρο Συνδυασμένων Αεροπορικών Επιχειρήσεων που βρίσκεται στο Torrejón της Ισπανίας, σε συντονισμό με το Κέντρο Ελέγχου και Αναφοράς στο Βουκουρέστι.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...