Μαύρη Θάλασσα: Μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ

Μαύρη Θάλασσα - Αζοφική
Μαύρη Θάλασσα – Αζοφική

Μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, όπου έχουν εισέλθει από τις αρχές του μήνα δυο αμερικανικά πολεμικά πλοία για να συμμετέχουν σε «κοινές επιχειρήσεις».

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τρία αεροσκάφη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εντοπίστηκαν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα σε ένα 24ωρο και ακόμη ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος εντοπίστηκε πάνω από ουκρανικό έδαφος.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές της εφημερίδας «Izvestia», τα ΝΑΤΟικά αεροσκάφη συγκεντρώνουν πληροφορίες για την κατάσταση στην Κριμαία, ενώ Ρώσοι εμπειρογνώμονες και αξιωματούχοι θεωρούν «πιθανό» η παρουσία των ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα να «ενθαρρύνει» την ουκρανική κυβέρνηση να κλιμακώσει τη σύγκρουση στο Ντονμπάς, αποσκοπώντας σε αμερικανική και ΝΑΤΟική βοήθεια.

Η δραστηριότητα πολεμικού πλοίου του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα «προκαλεί ανησυχία στον Ρώσο Πρόεδρο» και αποτελεί λόγο για αυξημένη επαγρύπνηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμ. Πεσκόφ, υπενθυμίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποιούν απρογραμμάτιστες δραστηριότητες και δημιούργησαν μια πολυεθνική ομάδα ενόπλων δυνάμεων σε κοντινή απόσταση από τα ρωσικά σύνορα.

Δείτε ακόμα...