Με πέντε σκηνές και πάνω από 300 καλλιτέχνες έρχεται το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»

48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-"Οδηγητή"
Από το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-“Οδηγητή”

Με πέντε σκηνές και πάνω από 300 καλλιτέχνες, με πολλές συζητήσεις, εκθέσεις κι εκδηλώσεις, το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» έρχεται πραγματικά να ρίξει λάμψη στα σκοτάδια όλων αυτών που ζούμε, με το τριήμερο της κορύφωσής του στην Αθήνα.

Το ραντεβού δίνεται και φέτος στον γνώριμο χώρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στις 21, 22 και 23 Σεπτέμβρη.

Το Σάββατο 23 Σεπτέμβρη στις 20.30 θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής.

Η κεντρική έκθεση του Φεστιβάλ θα είναι φέτος αφιερωμένη στη συμπλήρωση των 50 χρόνων από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, εκκινώντας από τη δεκαετία του ’50 και τους παράγοντες που οδήγησαν στην επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας και φτάνοντας μέχρι την ανατροπή της και τη μεταπολίτευση.

Παράλληλα, στο Στέκι Πολιτισμού, θα λειτουργήσει φέτος εικαστική έκθεση σύγχρονου έργου με τίτλο «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» και θέμα τις εργασιακές σχέσεις και την ένταση της εκμετάλλευσης.

Οπως κάθε χρόνο, θα λειτουργήσει η Διεθνούπολη με την παρουσία δεκάδων Οργανώσεων Νεολαίας από όλο τον κόσμο. Ξεχωριστή θέση θα έχει και φέτος το Στέκι Νέων Στρατευμένων, όπου θα βρίσκεται και το alt.gr, επίσης τα Στέκια Μαθητών, Φοιτητών, Νέων Εργαζομένων, Μεταναστών, το Στέκι Κατά των Ναρκωτικών, το Στέκι Αθλητισμού αλλά και αυτό για την Ισοτιμία και τη Χειραφέτηση των Γυναικών. Το δικό του πρόγραμμα θα έχει ο Παιδότοπος, αλλά και το «κόκκινο Αερόστατο» για τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου με τις γωνιές δραστηριοτήτων που θα λειτουργούν καθημερινά στις 19.00 – 23.00, ενώ πολλά ακόμα θα είναι τα επιμέρους περίπτερα του Φεστιβάλ.

*Στο κεντρικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Αθήνα θα υπάρχει επίσης ειδικά διαμορφωμένος χώρος αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης στους πληγέντες από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες.

Στη Θεσσαλονίκη

Πριν την κορύφωση στην Αθήνα το ΚΝΕ – «Οδηγητή» έρχεται στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου», στην Πολίχνη, στην καρδιά της Δυτικής Θεσσαλονίκης, στις 14 – 15 – 16 Σεπτέμβρη.

Το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη, στις 21.00, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στον χώρο του Φεστιβάλ, με ομιλήτρια την Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Για το πρόγραμμα και πληροφορίες για το Φεστιβάλ επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα festival.kne.gr/49o-festival/

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...