Μεγαλειώδης συγκεντρώσεις μαθητών, φοιτητών και εργαζομένων στο δημόσιο, απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και τον αυταρχισμό

Μαθητές, Φοιτητές, Γονείς κι εργαζόμενοι στο δημόσιο πλημμύρισαν του δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης 15/10/2020
Μαθητές, Φοιτητές, Γονείς κι εργαζόμενοι στο δημόσιο πλημμύρισαν του δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης 15/10/2020

Μεγαλειώδεις είναι οι συγκεντρώσεις, οι πορείες, τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μαθητές, Φοιτητές, Γονείς κι εργαζόμενοι στο δημόσιο πλημμύρισαν του δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης παρά τα αυταρχικά μέτρα του Υπουργού Δημόσιας Τάξης.

Αθήνα: Μεγαλειώδης συγκέντρωση μαθητών, φοιτητών και εργαζομένων στο δημόσιο

Με μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σύνταγμα ολοκληρώθηκε η σημερινή κινητοποίηση στην Αθήνα, μαθητών, φοιτητών, γονιών και εργαζομένων στο δημόσιο δίνοντας ενιαία, μαζική, αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και στον αυταρχισμό και διεκδικώντας άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους.

Μαθητές, γονείς, φοιτητικοί σύλλογοι, ένωσαν τις φωνές και τα αιτήματά τους, με αυτά των απεργών εργαζομένων στο δημόσιο, όπως εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και στις Περιφέρειες, στα ασφαλιστικά ταμεία και άλλες υπηρεσίες και οργανισμούς.

«Δώστε λεφτά για την παιδεία και όχι για τις τράπεζες και την εργοδοσία», «Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία», «Πληρώσαμε ήδη πολλά. Δεν παρατάμε τις σπουδές μας. Τώρα μέτρα για να ανοίξουν οι σχολές», «Μάσκες, λεφτά, καθηγητές, να ανοίξουν τώρα οι σχολές», φώναζαν μαζικά μαθητές, γονείς και φοιτητικοί σύλλογοι, δίνοντας τον αγωνιστικό τόνο και παλμό στην κινητοποίηση και την σκυτάλη στους εργαζόμενους του δημοσίου που φώναζαν με την σειρά τους συνθήματα για μέτρα προστασίας της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων στους χώρους δουλειάς.

Παράλληλα εξαπέλυσαν ομοβροντία πυρών κατά του οργίου παρεμπόδισης της συγκέντρωσης και τρομοκράτησης των διαδηλωτών νωρίτερα από την αστυνομία. 

Θεσσαλονίκη: Πορεία αυτή την ώρα από μαθητές, φοιτητές, υγειονομικούς και εργαζόμενους στο δημόσιο

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν αυτή την ώρα μαθητές, φοιτητές, υγειονομικοί και εργαζόμενοι στο δημόσιο, που συμμετέχουν στην σημερινή κινητοποίηση στο πλαίσιο της 24ωρης δημοσιοϋπαλληλικής απεργίας.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση νωρίτερα στο Άγαλμα Βενιζέλου, όπου έγιναν και οι χαιρετισμοί από εκπροσώπους των μαθητών και των υγειονομικών.

Δείτε ακόμα...