Μεγάλης κλίμακας άσκηση από Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν

Χάρτης Αζερμπαϊτζάν- Αρμενία

Πρόθυμος να στηρίξει στρατιωτικά το Αζερμπαϊτζάν στην ένοπλη σύγκρουσή του με την Αρμενία, είχε δηλώσει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος είχε πει πως δεν θα διστάσει να «πάρει θέση εναντίον οποιασδήποτε επίθεσης» στο Αζερμπαϊτζάν και ότι η Αρμενία «δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα» στη σύγκρουση.

Στις 29 Ιουλίου Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν ετοιμάζουν μεγάλης κλίμακας στρατιωτική άσκηση, δίνοντας μια επικίνδυνη τροχιά στην ήδη τεταμένη κατάσταση στην περιοχή. Η άσκηση θα διαρκέσει περισσότερο από δέκα μέρες.

Η άσκηση που θα πραγματοποιηθεί και σε συνοριακές περιοχές με την Αρμενία σέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στην τελευταία για την στρατιωτική εμπλοκή της Τουρκίας στην κόντρα ανάμεσα σε Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία.

Οι δύο χώρες βρίσκονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε ένοπλες αντιπαραθέσεις κυρίως για τον έλεγχο της περιοχής Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Αυτή τη φορά ωστόσο, το επίκεντρο των συγκρούσεων εντοπίζεται βορειότερα

Από το εκρηκτικό μείγμα της περιοχής δεν έχει μείνει απ’ έξω η Ρωσία με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλ. Πούτιν να δηλώνει ότι οι συγκρούσεις ανάμεσα στις δύο χώρες είναι ένα ευαίσθητο θέμα για την Ρωσία.

Δείτε ακόμα...