Μετά την παρέμβαση του ΚΚΕ μια νίκη για τα παιδιά των πυρόπληκτων

Πυρκαγιά στην Βόρεια Εύβοια, Κυριακή 8 Αυγούστου 2021. Στιγμιότυπο από το χωριό Γούβες.
Πυρκαγιά στην Βόρεια Εύβοια, Κυριακή 8 Αυγούστου 2021. Στιγμιότυπο από το χωριό Γούβες. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Το ΚΚΕ, με Ερώτησή του στη Βουλή στις 11 Αυγούστου, ζήτησε να δοθεί χορηγηθεί ολιγόμηνη αναβολή στράτευσης σε όσους νέους που ανήκουν σε πυρόπληκτες οικογένειες το επιθυμούν.

Η – καθυστερημένη – απάντηση της κυβέρνησης ήρθε στις 15 Σεπτέμβρη (ενώ η σειρά του Σεπτεμβρίου ήδη ετοιμαζόταν να παρουσιαστεί) και αναφέρει ότι “η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου έχει ήδη δώσει εντολή προς τα Γενικά Επιτελεία των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να ικανοποιούνται άμεσα αιτήματα πυρόπληκτων στρατευσίμων, που υποβάλλονται στις Στρατολογικές Υπηρεσίες, για τη χορήγηση της εν λόγω αναβολής κατάταξης.”. Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με το υπάρχον νομικό πλαίσιο για την αναβολή στράτευσης, η διάρκεια αυτής είναι δύο ΕΣΣΟ.

Η ανάδειξη της αναγκαιότητας αυτού του μέτρου, στην οποία ανάδειξη συνέβαλε και η Ερώτηση του ΚΚΕ, ανάγκασε την κυβέρνηση να το αποφασίσει και τώρα οφείλει να το υλοποιήσει στο ακέραιο. Να μην βρεθούν διάφορα “παραθυράκια” του νομικού πλαισίου που θα αξιοποιηθούν για να μην δοθεί η αναβολή σε αυτούς που την έχουν πραγματικά ανάγκη και το ζητήσουν.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...