Μεξικό: 14 στρατιώτες συνελήφθησαν στα σύνορα με τις ΗΠΑ για εισβολή και κατοχή μαριχουάνας

στρατιώτες από το μεξικό στο ελ πάσο

Συνολικά 14 Μεξικανοί στρατιώτες συνελήφθησαν και απελάθηκαν στο σπίτι τους αφού πέρασαν παράνομα στο έδαφος των ΗΠΑ, ανέφερε η συνοριακή περίπολος. Ένας από τους εισβολείς συνελήφθη με μαριχουάνα κατά την επεξεργασία του.

Η ομάδα των Μεξικανών στρατιωτών εντοπίστηκε από τις αμερικανικές τελωνειακές αρχές και την προστασία των συνόρων (CBP) νωρίς το πρωί του Σαββάτου, ανέφερε η υπηρεσία σε δήλωση στα μέσα ενημέρωσης.

Οι εισβολείς ταξίδευαν με δύο στρατιωτικά οχήματα κάτω από τη Γέφυρα της Αμερικής, η οποία συνδέει την πόλη Ciudad Juarez στο Μεξικό με το Ελ Πάσο από την πλευρά των ΗΠΑ. Τα στρατεύματα “δεν συνειδητοποίησαν ότι είχαν εισέλθει στις ΗΠΑ”, δήλωσε η CBP.

Οι στρατιώτες αφοπλίστηκαν και κρατήθηκαν για λίγο. Κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας, ένας Μεξικανός στρατιώτης καταδικάστηκε σε αστική ποινή αφού οι συνοριακοί πράκτορες ανακάλυψαν ότι είχε μικρή ποσότητα μαριχουάνας για προσωπική χρήση.

Υπήρξε αμέσως επικοινωνία με τις μεξικανικές αρχές και τα στρατεύματα επέστρεψαν στο σπίτι πριν από τις 5 το πρωί. Το Μεξικό δεν σχολίασε το περιστατικό.

Πηγή: RT

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...