Μια λέξη…ένας συνειρμός

κινητοποίηση μαθητών στο Υπουργείο Παιδείας
Κινητοποίηση μαθητών στο Υπουργείο Παιδείας – 09/10/2020

«Η επιβολή του νόμου θα ευχόμασταν να γίνεται με προσφορά τριαντάφυλλων. Δεν έχει καταστεί αυτό δυνατό. Η επιβολή του νόμου εμπεριέχει στοιχεία αναγκαστικότητας –το λέω γλυκά. Το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας», είπε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Μάκης Βορίδης.

Οι λέξεις νοηματοδοτούνται διαφορετικά, ανάλογα με το ποιος τις λέει, πόσο μάλλον όταν τον λέγοντα τον συνοδεύουν η αρχηγία της νεολαίας ΕΠΕΝ η οποία Ιδρύθηκε το 1984 και με ένα τσεκούρι να κυνηγάει διαδηλωτές. Πρόεδρος τότε της νεολαίας διορίστηκε από τον Γεώργιο Παπαδόπουλο ο Νίκος Μιχαλολιάκος, σήμερα Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής μετά την παραίτησή του, ο Μάκης Βορίδης (μετέπειτα ιδρυτής και πρόεδρος του Ελληνικού Μετώπου, αργότερα στέλεχος του ΛΑ.ΟΣ και σήμερα της Ν.Δ.).

Η «αναγκαστικότητα» του Βορίδη επέβαλε στα ΜΑΤ να επιτεθούν αναίτια στους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που βρίσκονταν στους δρόμους γύρω από το Εφετείο, δίνοντας το παρόν στην απόφαση του Εφετείου για τη Χρυσή Αυγή;

Η «αναγκαστικότητα» έσπρωξε τα ΜΑΤ να επιτεθούν στους μαθητές έξω από το υπουργείο Παιδείας, έξω από το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας κατά τη διάρκεια μαθητικών συλλαλητηρίων, με κεντρικά αιτήματα να συγκροτηθούν ολιγομελή τμήματα μαθητών, να πραγματοποιηθούν προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας με παράλληλα, και άλλα ζητήματα, όπως η κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, η βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων, η ενίσχυση των ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και η στήριξη των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων;

Η αναγκαστικότητα επιβάλλει και στους εργαζόμενους να δρομολογήσουν την ανατροπή των εκμεταλλευτών που τους πίνουν ιδρώτα και αίμα. Ανατροπή που δε θα γίνει «γλυκά» ούτε με την προσφορά τριαντάφυλλων!

Π.Μπ.

Δείτε ακόμα...